Angel Di Maria napušta Benficu: Vraća se u klub gdje je sve počelo?
FOTO: EPA

Ima ugovor do ljeta ove godine

Angel Di Maria napušta Benficu: Vraća se u klub gdje je sve počelo?

Haris Zilić

Iskusni argentinski fudbaler Angel Di Maria (36) trenutno je član Benfice, a sa portugalskim klubom ima ugovor do ljeta 2024. godine i to je otvorilo mnoga pitanja.

Di Maria i Benfica još uvijek nisu razogvarali o produženju ugovora, a pojedini mediji plasiraju vijest da bi Argentinac mogao napustiti Evropu.

O kraju karijere još ne razmišlja, ali informacije iz Portugala govore da je Di Maria spreman napustiti Evropu.

Bila je ponuda iz brazilskog Flamenga, međutim ne privlači ga odlazak u brazilski fudbal, pa je najrelanija opcija povratak kući.

Navodno Di Maria ima ponudu svog matičnog kluba Rosaria da odigra za njih sezonu ili više na zalasku karijere, a to bi bila lijepa priča da završi karijeru tamo gdje i počeo.

Oglasi

Povratak Di Marie u matični klub je sve izvjesniji, a Argentinac se pomalo i brine za porodicu nakon posljednjih dešavanja.

Argentinska policija istražuje prijetnje koje je dobio nedavno Di Maria, a navodno su bile i prijetnje smrću što je svakako donijelo i dozu straha porodici pomenutog fudbalera.

Ispred kuće u Rosariju gdje Di Maria često boravi kada dođe u Argentinu osvanuli su grafiti sa užasnim porukama. Na jednom od grafita ispisana je i prijetnja smrću, a odmah je porodica prijavila policiji koja detaljno istražuje cijeli slučaj.

Počinitelji su otišli još jedan korak više pa su prepali i roditelje Angela Di Maire, gdje su također ostavili užasnu poruku.

Oglasi

"Reci svom sinu Angelu da se nikada ne vraća u Rosario, jer ćemo u suprotnom ubiti člana njegove porodice", stoji u poruci koja je pronađena ispred kuće njegovih roditelja.

Sve pomeuto je uznemirlio Di Mariu i ozbiljno razmišlja o povratku u Argentinu i Rosario, a nema sumnje da bi i navijači ovog kluba bili oduševljeni ovim potezom.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Angel Di Maria (36) je trenutno član Benfice s kojom ima ugovor do ljeta 2024. godine, a to mu drugi je drugi put da oblači dres tim iz Lisabona za koji je igra od 2007. do 2010. godine nakon čega odlazi u Real Madrid.

Nakon Reala nosio je dres Manchester Uniteda, PSG-a, Juventusa, a za reprezentaciju Argentine je skupio 137 nastupa i postigao 20 golova. Profesionalnu karijeru je počeo 2006. godine kada je zaigrao za prvi tim Rosaria. Sa Gaučosima je bio prvak svijeta u Kataru 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi