Jordi Alba seli u Portugal?
FOTO: EPA

Počeli pregovori

Jordi Alba seli u Portugal?

H. Zilić

Iskusni lijevi bek Jordi Alba bi nakon 11 godina mogao napustiti redove Barcelone i karijeru nastaviti u redovima još jednog velikana. Portugalski mediji pišu da je Benfica zainteresovana da dovede ALbu i da su pregovori već počeli.

Alba je raskinuo ugovor sa Barcelonom koji je bio validan do juna 2024. godine i sada je slobodan fudbaler na tržištu.

Dakle, Benfica bi mogla dobiti iskusnog fudbalera lakše od očekivanog.

[twitter]https://twitter.com/pedromsepulveda/status/1664584635718746112[/twitter]

Problem u cijeloj priči je činjenica da Albu žele vidjeti još neki klubovi.

Javio se i Real Sociedad koji je pogodio dovođenjem iskusnog Davida Silve, igrat će Ligu prvaka naredne sezone, a iskustvo Albe bi bio još jedan bonus ekipi.

Oglasi

Navodno se pojavila i priča da bi Jordi Alba mogao završiti karijeru tamo gdje je i pružao vrhunske partije prije dolaska na Nou Camp, a to je Valencija.

Kako bilo pred iskusnim bekom su sigurno minimalno još dvije dobre sezone profesionalnog fudbala možda i više jer znamo da fudbaler dana bez problem igraju i do 40. godine života.

Benfica će sve učiniti da Jordija Albu dovede na Da Luz.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Pomenuti fudbaler je ove sezone za Barcleonu odigrao 30 utakmica u svim takmičenjima, postigao je dva gola i upisao šest asistencija.

Dres reprezentacije Španije nosio je 91 put i postigao je deset pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi