Ko kaže da nema para? Barcelona aktivira klauzulu od 50 miliona i dovodi ex-Yu čudo od igrača!
Barcelona želi u svojim redovima da vidi Benjamina Šeška.

Slovenac blizu Barcelone

Ko kaže da nema para? Barcelona aktivira klauzulu od 50 miliona i dovodi ex-Yu čudo od igrača!

E. Ganibegović

Godinama unazad je Barcelona u finansijskim problemima, no nekako nađe načina da dovede skupa pojačanja. Tako bi moglo da bude i predstojećeg ljeta.

Barcelona već sada razmišlja o tome koga bi mogla dovesti u toku ljetnog prijelaznog roka, a čini se da je jedan od prioriteta pojačati i ofanzivni dio tima.

Na dosta utakmica ove sezone Barceloni je falilo svježine u napadu. Čini se da su Katalonci zapikali naredno pojačanje.

Benjamin Šeško iz RB Leipziga u Barcelonu?

Skrenuo je Benjamin Šeško na sebe pažnju partijama u njemačkoj Bundesligi i sada ga Barcelona želi vidjeti u svojim redovima. 

Dvadesetogodišnji slovenački napadač ima otkupnu klauzulu koju je odredio RB Leipzig. Ona iznosi 50 miliona eura. 

Barcelona je oduvijek bila u potrazi za mladim talentima iz evropskih klubova i pomno je pratila razvoj Benjamina Šeška ove sezone, navodi Mundo Deportivo.

Oglasi

Šeško je centarfor visok 1,96 m, koji je ove sezone postigao 11 golova i podijelio dvije asistencije u 34 zvanične utakmice za njemački tim u svim takmičenjima.

Zvaničnici Blaugrane bili su posebno impresionirani igrom Šeška u duelu koji je RB Leipzig igrao u Ligi prvaka protiv Real Madrida. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Šeškova dobra sezona nije prošla nezapaženo. Drugi veliki klubovi poput Real Madrida, AC Milana, Chelseaja i Arsenala također se interesuju za njega.

Podsjetimo, on je u RB Salzburg stigao 2019. godine iz NK Domžale za dva i po miliona eura, da bi prošle godine za 24 miliona eura prešao u njemački tim. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Bravo , peta poluga aktivirana haha kad vam ulete laporte opet će ti smetati Uefa smradac
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti