Kao da nas je neko prokleo: Pojavio se novi problem za reprezentaciju BiH

Problemi se redaju kao na traci

Kao da nas je neko prokleo: Pojavio se novi problem za reprezentaciju BiH

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigraće 13. i 16. oktobra duele protiv Lihtenštajna i Portugala u okviru kvalifikacija za Euro 2024. u Njemačkoj.

Krvna slika nije dobra zbog užasnog starta kvalifikacija, pa nam najvjerovatnije ostaje da kroz baraž Lige nacija pokušamo da se plasiramo na turnir na kojem nikada prije nismo igrali.

Novi selektor Savo Milošević debitovaće u Vaduzu 13. oktobra, ali suočava se sa velikim problemima. Anel Ahmedhodžić danas nije došao na okupljanje. Ponovo je odbio doći kao i u slučaju Mehe Kodre. Iako su ga i Kodro i Milošević pozvali, defanzivac Sheffield Uniteda se nije odazvao.

"Zamolit ću vas da više ne pričamo na tu temu, vidjet ćemo šta će biti za naredno okupljanje", između ostalog je kazao Milošević.

Miloševiću neće moći pomoći ni Rade Krunić, član Milana, a upitan je i Adnan Kovačević, koji nije počeo večerašnji trening. Bio je upitan i Dennis Hadžikadunić, koji se povrijedio igrajući u subotu za svoj HSV. Na spisku se zato našao Renato Gojković koji trenutno nastupa u Rusiji, a bivši je mladi reprezentativac naše zemlje.

Oglasi

No, problemima se ne nazire kraj, budući da je trening propustio i mladi vezista Ajaxa Benjamin Tahirović.

Doktor pokazuje na kuk i objašnjava probleme koje ima Benjamin Tahirović

Trenutno nije poznato o čemu je riječ, čekamo više detalja, ali očito se i on muči s nekom povredom, pa je pod znakom pitanja njegov nastup u narednoj utakmici.

Savo Milošević će debi tako dočekati lišen usluga nekolicine zaista važnih igrača, no morat će od onoga što mu ostane na raspolaganju sastaviti tim koji bi trebao dobiti Lihtenštajn, a onda u Zenici tri dana kasnije tražiti malo čudo protiv Portugala koji ima maksimalan učinak u našoj grupi nakon šest kola.

Ono što nam ide u prilog jeste da bi prethodno Portugalci protiv Slovačke mogli pobjedom osigurati Evropsko prvenstvo, pa rasterećeno i u kombinovanom sastavu istrčati na Bilino polje, a pitanje je da li bismo i tada imali šanse da ostvarimo pozitivan rezultat.

Unatoč svim nedaćama, Savo Milošević ne gubi nadu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Protiv Lihtenštajna i Portugala će igrati najspremniji, nema kalkulacija u reprezentaciji to ne smije biti dozvoljeno. Meni je prijateljska utakmica ozbiljna, a ne ove kvalifikacione. Ove naredne utakmice su bitne zbog koeficijenta, samopouzdanja. Ja se neću skrivati. Ne smije biti opravdanja, ovo je nacionalni tim."

Reprezentacija BiH pripremat će se u trening kampu FK Sarajevo na Butmiru do četvrtka kada je planiran let za Vaduz. Prvi trening fudbaleri BiH imaju danas u 18 sati.

Top Komentari

user1676286668
Sve je to ok ali odakle i kako upade ovaj Renato u repku i preko koga to je veliko pitanje? Pa ima bar 10 boljih igrača u PL Bosne od njega...
0 1
Drakula
BRAVO ANELE! DA BOGDA IGRACA NE IMALI DA IZADJE NA TEREN! SMRT SAVEZU!! KO GOD ODE NA UTAKMICU DA BOGDA UMRO
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi