Gojković spakovao kofere i krenuo za BiH: "Potajno sam se nadao, ispunjen je dječački san"

Igrač Orenburga dobio naknadni poziv Save Miloševića

Gojković spakovao kofere i krenuo za BiH: "Potajno sam se nadao, ispunjen je dječački san"

Eldar Ganibegović

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine je 27-godišnji defanzivac ruskog Orenburga. On je danas dobio naknadni poziv nakon što je otpao Dennis Hadžikadunić, a u kratkom razgovoru za SportSport.ba istakao je da je već spakovao kofere i krenuo za Sarajevo.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja u Sarajevu pred utakmice kvalifikacija za EURO protiv Lihtenštajna (Vaduz, 13. oktobar) i Portugala (Zenica, 16. oktobar).

Selektor Savo Milošević susreo se s dosta problema kada su u pitanju otkazi igrača. Rade Krunić propušta ove utakmice, dva najbitnija stopera ne dolaze, a to su Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić. Pod upitnikom je i dolazak sjajnog defanzivca Rakowa, Adnana Kovačevića.

Zbog toga je novi selektor morao hitno reagovati. Naknadni poziv otišao je u Rusiju za igrača Orenburga, Renata Gojkovića, kojem je ovo prvi poziv u A tim naše zemlje, nakon što je 18 puta igrao za mlađe selekcije i postigao jedan gol.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Javio se kratko za SportSport.ba i prenio svoja trenutačna osjećanja. "Uzbuđen sam i euforičan, ispunjen je dječački san", rekao nam je Gojković na početku razgovora.

Velike su šanse da će Gojković upisati i debi, možda već u petak protiv Lihtenštajna, s obzirom na to da nam fale dva stopera, a možda će i treći.

"Za prvu dvojicu sam čuo da ih neće biti, za Kovačevića tek sad čujem od vas. Ja sam na usluzi selektoru, ako se odluči za mene bit će mi drago, a na meni je da iskoristim šansu ako do nje dođe", istakao je Tuzlak.

Poziv ga je iznenadio, ali mu se potajno nadao:

"Iskreno me iznenadio, jer je stigao naknadno i danas. Potajno sam se nadao kada sam vidio da nažalost Hadžikadunić možda neće biti spreman, tako da sam spremio kofer i već sam na putu."

Osim Gojkovića na spisku je i njegov saigrač Bašić, a tu je i povratnik Rahmanović. Tri igrača iz ruske Premier lige, koja je pomalo marginalizovana nakon početka sukoba u Ukrajini. Kako bi Gojković ocijenu rusku ligu i uporedio je možda s Turskom gdje igra najveći broj naših igrača?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Rahmanović i Bašić imaju ozbiljnu ulogu u svojim ekipama i sigurno su zaslužili da se nalaze u krugu reprezentacije. Mislim da je kvlaitet lige na ozbiljnom nivou, bez obzira na uvođenje sankcija i odlazak nekih stranih igrača. Lige ne mogu porediti iz razloga što nisam igrao u Turskoj, osim prijateljskih utakmica koje sam igrao protiv turskih klubova", poručio je 195 cm visoki stoper.

Za kraj je dodao da se nada da se naša reprezentacija može plasirati na EURO, te da to svakako treba da bude cilj. 

Top Komentari

user1676286668
Ako je ovo najbolja zamjena što možemo onda treba ugasiti repku....
0 1
Vrbaski
Nisam ljubitelj Zrinjskog ali ljudi imaju najbolju odbranu u BPL i jako me čudi da niko od odbrambenih nije pozvan. Mišljenja sam da Jakovljević i Ćorluka mogu odigrati jako dobro 90 min. A ovom momku sve najbolje želim, obrodošao u pravu raju Renato. Srce na teren pa ne žalim ni da izgubimo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi