Savo Milošević tek stigao na klupu BiH, a već ga dočekale loše vijesti

Upitan nastup bitnog igrača

Savo Milošević tek stigao na klupu BiH, a već ga dočekale loše vijesti

Edmir Škorić

Samo osam dana prošlo je otkako je Savo Milošević imenovan za novog selektora Bosne i Hercegovine, a srbijanski stručnjak već se suočava sa problemima.

Dolazak na užarenu klupu reprezentacije BiH sam je posebi izazovan čin, posebno zbog atmosfere koja trenutno vlada u i oko Fudbalskog saveza BiH i njene najbolje selekcije, a uz to Milošević je dobio danas loše vijesti iz Njemačke.

Naime, jedan od standardnih reprezentativaca BiH se danas povrijedio, zbog čega je morao da napusti teren i pitanje je da li će biti spreman za okršaje sa Lihtenštajnom i Portugalom koji su na programu ovog mjeseca.

Riječ je o stoperu Dennisu Hadžikaduniću, koji je danas odigrao jako dobar meč u dresu HSV-a na gostovanju kod Wehena (1:1), ali se u 78. minuti povrijedio i zamijenjen je. Čekaju se informacije iz HSV-ovog doktorskog tima, ali svakako bi bio veliki hendikep ako izgubimo tako važnog defanzivca pred naredne mečeve.

Ipak, raduje povratak Anela Ahmedhodžića, koji je bio pod suspenzijom, a tu je i Adrian Leon Barišić, dok pozicije stopera mogu da igraju i Adnan Kovačević,te Sead Kolašinac.

Oglasi

Osim Hadžikadunića, upitan je i vezista Milana Rade Krunić, koji je propustio posljednjih nekoliko utakmica svog tima zbog povrede. Ostaje da se vidi hoće li se jedan ili obojica uspjeti oporaviti do duela sa Lihtenštajnom.

Našu selekciju u oktobru očekuju dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Portugala, a Milošević je ranije objavio spisak igrača za te mečeve.

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Adrian Leon Baršić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić, Eldar Ćivić.

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Ivan Bašić, Amar Rahmanović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Said Hamulić, Nemanja Bilbija.

Porazom od Islanda u Rejkjaviku prošlog mjeseca praktično smo ostali bez šansi da se kroz kvalifikacije plasiramo na Euro u Njemačkoj, ali ostaje nam druga šansa da kroz baraž Lige nacija dođemo do cilja.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ovije za propalog cevabdjiju hadjibegica i blentavog kodru guardiola
5 2
BosanskaSvedska
Jel bio ovaj savo u Haagu?
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi