Benzemi sutra počinje suđenje, suočen je s petogodišnjom zatvorskom kaznom

Zbog slučaja Valbuena

Benzemi sutra počinje suđenje, suočen je s petogodišnjom zatvorskom kaznom

E. Škorić

Francuski reprezentativac Karim Benzema mora da odgovara na sudu, a suđenje počinje u srijedu (sutra).

Benzema mora da odgovara za svoja nedjela iz prošlosti, odnosno za ono što je uradio svom saigraču Mathieu Valbueni, kada je 2015. godine s još četiri osobe iznuđivao novac od tadašnjeg reprezentativnog saigrača.

Francuski zakon za takvu vrstu zločina predviđa maksimalnu zakonsku kaznu od pet godina, no naravno najprije mora da se dokaže Benzemina krivica.

Njegov advokatski tim negira sve optužbe i tvrdi da je on pomagao Valbueni, od kojeg su ucjenjivači tražili 100.000 eura ukoliko ne želi da izađe snimak seksualnog odnosa koji je imao.

Benzema ga je potom ohrabrivao da plati kako bi spriječio veći problem, a kasnije se ispostavilo da iza svega stoji Karim Zenati, Benzemin drug iz djetinjstva koji je prethodno obavijestio napadača Real Madrida o postojanju snimka na kojem su Valbuena i njegova supruga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U početku sam samo htio da Mathieu bude svjestan problema i da mu pomognem jer sam nešto slično i sam prošao. On je neko s kim sam igrao u reprezentaciji Francuske i prijatelj mi je", govorio je Benzema svojevremeno.

Zbog tog slučaja Benzema dugo nije igrao za francusku reprezentaciju, no od nedavno je ponovo član Trikolora, dok je Valbuena odavno prestao da igra za nacionalni tim.

Top Komentari

Klicko
haman ce dobit nagradu i otic u prdekanu i bit necija kujica
1 10
Klicko
pravda za karima,on je mucliman,on to nije uradio
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi