Brukaju se u Ligi prvaka: Bernardo Silva stao pred mikrofone i otkrio svoj naredni klub!

Naveo je i za koga nikad ne bi igrao

Brukaju se u Ligi prvaka: Bernardo Silva stao pred mikrofone i otkrio svoj naredni klub!

A. Čaušević

Već godinama je Bernardo Silva jedan od najboljih svjetskih igrača. Može se reći da je sjajni Portugalac na neki način i potcijenjen jer je praktično uvijek u sjeni drugih zvijezda i zvučnijih imena. 

Bernardo Silva otkrio je u kojem klubu želi nastaviti karijeru nakon što odluči da napusti Manchester City. Neki će ostati iznenađeni, dok će neki njegov izbor proglasiti logičnim.

Silva se popularnim Građanima pridružio prije šest godina iz Monaca i od tada se etablirao kao jedan od najvažnijih igrača ekipe Pepa Guardiole.

Već nekoliko sezona sjajni krilni fudbler se povezuje s odlaskom sa Etihada, a Barcelona i PSG su klubovi koji su do sada pokazivali najveći interes.

Uprkos interesima Silva je potpisao novi ugovor sa Građanima do 2026. koji sadrži klauzulu u iznosu u od 60 miliona eura i može se aktivirati od sljedećeg ljeta.

Oglasi

Ali na pitanje u kojem bi bi mogao igrati nakon što napusti City Silva je otkrio da bi se volio vratiti u Benficu koja ove sezone bilježi katastrofalne rezutate u Ligi prvaka te je u četiri meča upisala isto toliko poraza.

Portugalski velikan je bio klub gdje je Silva počeo svoju kaijeru, ali je uspio upisati samo tri nastupa prije nego što je prodan u Monaco.

Upitan o mogućnosti povratka, Silva nije krio svoju želju: "Ako me Benfica bude željela, očito će se transfer i realizovati."

Iako je Benfica atraktivan prijedlog ovaj 29-godišnjak je naveo u koja dva kluba ne bi otišao ni u kojem slučaju.

Ne iznenađuje da su to dva Benficina dva najveća rivala, Porto i Sporting CP, a Silva je rekao da je "nesposoban" igrati za njih.

U Cityju je Silva uglavnom u sjeni Erlinga Haalanda ili Kevina De Bruynea, a u reprezentaciji Portugala završi u drugom planu zbog Cristiana Ronalda, ali nema sumnje da je riječ o jednom od najboljih svjetskih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi