Bernardo Silva i partnerka psu dali ime po njegovom saigraču: "Inteligentan je..."

Šta će na sve reći Stones?

Bernardo Silva i partnerka psu dali ime po njegovom saigraču: "Inteligentan je..."

Edmir Škorić

Prije skoro tačno dvije godine portugalski reprezentativac Bernardo Silva suspendovan je zbog rasističkih komentara na račun saigrača.

Silva je tada optužen da je na rasnoj osnovi vrijeđao saigrača Benjamina Mendyja iako je to uradio nesvjesno. Portugalac je objavio fotografiju svog saigrača iz djetinjstva, ali svi su to protumačili kao rasistički ispad veznjaka Manchester Cityja.

No, to nije bilo sve jer su potom njegovi fanovi na Twitteru pronašli još jedan video u kojem je ponovo imao rasistički komentar na račun svog saigrača. Tada je Silva snimio Mendyja i pitao ga je: "Zašto je go i bez majice" aludirajući na to da se čini tako jer Mendy nosi crnu majicu.

Jasno je da Silva tada nije imao takve namjere, ali je svejedno morao da plati kaznu zbog navodnih rasističkih uvreda na račun svog prijatelja i saigrača, a City ga je bio i suspendovao.

Čini se kako Portugalac ima poseban odnos sa saigračima, pa je po jednom dao ime svom psu.

"Ja i moja djevojka smo stvarno htjeli imati psa, a dobio je ime po mom prijatelju Johnu Stonesu, jer smo jako bliski i uvijek sam govorio da bih, ako ga budem imao jednog dana, psu dao ime John", ispričao je Silva u jednom podcastu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je zapravo sjajno ime. Volimo ga i moja partnerka Ines se slaže s njim. Mislim da mu ovo ime pristaje - divan je i inteligentan", dodao je Silva.

Silva uživa u još jednoj dobroj sezoni za City, nakon što je postigao sedam golova i upisao dvije asistencije u 20 nastupa za klub u svim takmičenjima. Od dolaska u klub iz Monaca u julu 2017. godine osvojio je tri naslova Premier lige, četiri Liga kupa, jedan FA kup i Community Shield.

Top Komentari

K79
ej jbg sad ce opet platit kaznu jer ce ga tužiti udruženje za zaštitu životinja hahahaha
2 0
struja
Isti nas politicar iz rajvoSa,ljubumac
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi