Betis slavio u predgrađu Madrida i bukirao kartu za finale Kupa kralja

Rayo Vallecano poražen sa 2:1

Betis slavio u predgrađu Madrida i bukirao kartu za finale Kupa kralja

E. Čaušević

Betis je večeras u gostima pobijedio Rayo Vallecano u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja.

Rayo Vallecano se tek po drupi put u historiji uspio plasirati u polufinale, te je na stadionu u predgrađu Madrida večeras bila fantastična atmosfera, ali na kraju više razloga za slavlje imali su gosti.

Domaći tim nije mogao bolje otvoriti utakmicu jer je već u petoj minuti uspio da povede sa 1:0. Balliu je asistirao, a gol za vodstvo Rayo Vallecana i erupciju oduševljenja na tribinama postigao je Garcia.

Međutim, Betis je uspio da se vratio u meč. U 26. minuti u centru pažnje našao se Borja Iglesias koji je nakon nekoliko sjajnih driblinka sa nekih 20-tak metara sjajno pogodio za 1:1.

Betis je do potpunog preokreta u ovom meču došao u 69. minuti. Rezervista Tello bio je asistent, a mređu Rayo Vallecana ovaj put zatresao je Carvalho i tako doveo Betis u prednost od 2:1.

Rayo je do kraja meče pokušavao da se vrati i dođe barem do remija pred revanš u Sevilli, ali na kraju nisu uspjeli i Betis je pobijedio sa 2:1.

Revanš utakmica igra se 3. marta u Sevilli nakon čega ćemo saznati putnika u finale Kupa kralja.

Top Komentari

Klicko
A tamo ih čeka real m.Ah čekaj........
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti