Oni ne izdaju: Pogledajte korteo BH Fanaticosa u Zenici

Svi zajedno prema stadionu

Oni ne izdaju: Pogledajte korteo BH Fanaticosa u Zenici

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

U 20:45 sati večeras počinje susret 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Luksemburga.

Nakon dva poraza u prva tri kola, Zmajevi imaju imperativ pobjede. Na stadionu Bilino polje dolazi selekcija koju redovno pobjeđujemo, ali naravno nema prostora za opuštanje.

Očekujemo jednu dobru predstavu izabranika Faruka Hadžibegića i pobjedu koja bi mnogo značila za nastavak borbe za odlazak na Evropsko prvenstvo koje se u ljeto 2024. igra u Njemačkoj.

Ujedinjeni kao i uvijek kako bi pomogli bh. nogometašima da dođu do pobjede

BH Fanaticosi, najvjerniji navijači reprezentacija BiH, tradicionalno su u korteu svi zajedno krenuli ka stadionu Bilino polje, gdje će večeras, po običaju, uz grlo i dlanove bodriti Zmajeve do važne pobjede.

Hadžibegić sastavom iznenadio naciju!

Jasno je svima da je ovo utakmica koju naša reprezentacija jednostavno mora pobijediti kako bi ostali u igri za drugo mjesto u grupi.

Faruk Hadžibegić je za ovaj susret odlučio da na teren izvede sledeće igrače: Šehić, Barišić, Saničanin, Dedić, Kolašinac, Pjanić, Cimirot, Tahirović, Stevanović, Džeko i Kodro Kada je riječ o stanju na tabeli uoči ove utakmice Bosna i Hercegovina se nalazi na četvrtom mjestu sa tri osvojena boda iz tri odigrane utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sa druge strane naš večerašnji protivnik ima bod više, te se nalaze na jednoj poziciji ispred nas. Naša reprezentacija je u prva tri kola igrača kod kuće protiv Islanda i tada smo ostvarili pobjedu od 3:0, a zatim su uslijedila dva poraza. Prvo nam je poraz od 2:0 nanije Slovačka, a zatim smo izgubili 3:0 od Portugala.

Luksemburg je u prvom kolu napravio veliko iznenađenje i uzeo je bod u gostima kod Slovačke, koja je recimo dobila Bosnu i Hercegovinu sa 2:0. Zatim su kod kuće poraženi od Portugala sa 6:0, a onda su na svom terenu sa 2:0 savladali Lihtenštajn i sigurno da i večeras imaju svoju računicu.

Top Komentari

Rodjeni1985
To je ljubav!!! Forza Bosno i Hercegovino!!!
5 0
Mel_Glupson
0:2 prvo poluvrijeme ..onda zvizdanje bacanje upaljača....
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi