Teren Bilinog polja u idealnom stanju za večerašnju utakmicu

Unatoč velikom broju utakmica

Teren Bilinog polja u idealnom stanju za večerašnju utakmicu

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Na stadionu Bilino polje večeras će se odigrati susret 5. kola Lige nacija između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Nakon osam osvojenih bodova u junu mjesecu iz četiri utakmice, stanje u grupi 3 B divizije Lige nacija je takvo da je Bosna i Hercegovina prva i drži sve u svojim rukama.
Večerašnjom pobjedom protiv Crne Gore kolo prije kraja bi i definitivno bilo osigurano prvo mjesto i rasterećeni bi mogli na gostovanje u Rumuniju s kojom igramo za tri dana.

Druga, vjerovatno i najvažnija, jeste osiguran baraž za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj i prije početka kvalifikacija, a treća drugi šešir u žrijebu kvalifikacija za isto prvenstvo, a koji će se održati 9. oktobra.

Stoga će ova utakmica biti od velikog značaja, a naši momci dočekuju je u dobrom raspoloženju iako nedostaju neki važni igrači poput Anela Ahmedhodžića, Luke Menala ili Radeta Krunića.

Edin Džeko je jučer na press konferenciji bio nasmijan, govorio je da je napokon pozitivna atmosfera u i oko reprezentacije jer se pisalo dosta negativno proteklih sedmica, uglavnom zbog odluke Nogometnog saveza BiH da putuje u Rusiju na prijateljski meč u novembru.

Očekuje se večeras dobra podrška na Bilinom polju. Ponestalo je ulaznica u redovnoj prodaji, ali i dalje se mogu pronaći na ulici kod tapkaroša po nešto većim cijenama nego inače, što je već uobičajeno i godinama unazad praksa.

Oglasi

Nije najavljena kiša, trebalo bi da budu idealni uslovi za igru, a najvažnije je da je sam teren zeničkog stadiona u dobrom stanju.

Iako se na njemu odigrao veliki broj utakmica, što NK Čelik, što FK Sarajevo, radnici na održavanju terena odradili su sjajan posao, tako da će igrači BiH i Crne Gore imati "zeleni tepih" pod nogama.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Susret počinje u 20:45 sati i naravno s nestrpljenjem čekamo da lopta krene s centra i nadamo se novoj pobjedi Zmajeva. Iz gore nabrojanih razloga, ona je zaista neophodna i mnogo nosi sa sobom.

Top Komentari

denimen9
Ajde Džeko trpaj crnogorsku nejač.
7 0
SonPen1946
a vi se sekirali
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti