Džeko izmamio desetke dječjih osmijeha; Fotografije Kolašinca obećavaju!
Foto: N/FSBiH

Zmajevi opet trenirali

Džeko izmamio desetke dječjih osmijeha; Fotografije Kolašinca obećavaju!

E. Ganibegović

Otkada su sinoć stigli Kenan Pirić i Hrvoje Miličević, naša reprezentacija je kompletna u Trening centru N/FSBiH i danas je odrađen drugi trening uoči početka kvalifikacija za EURO, a prvi u kompletnom sastavu.

Zmajevi su uoči večerašnjeg treninga imali i zanimljivu posjetu. Djeca iz J.U. „Dom-porodica“ bili su njihovi gosti u Trening centru N/FSBiH i tom prilikom su se fotografisali sa našim reprezentativcima. „Dom-porodica“ je javna ustanova u Zenici čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja.

Kao po automatizmu, Edin Džeko bio je najpoželjnije lice s kojim su se mališani fotografisali i uzimali autograme. Od Dijamanta su dobili i osmijehe i zagrljaj, a isto su i oni njemu uzvratili.

Što se samog treninga tiče, raduju fotografije Seada Kolašinca. Trenirao je u patikama, doduše ponovo individualno, i vidjet ćemo kakvo će njegovo stanje biti do utakmice. Za nadati se da ekipi mogne pomoći barem za pet dana u Slovačkoj.

Oglasi

Naša reprezentacija sutra će od 17 sati održati zvaničnu press konferenciju, pola sata ranije nego što je planirano, dok je zvanični trening na stadionu Bilino polje zakazan za 18 sati. 

Utakmica protiv Islanda na rasporedu je za dva dana na Bilinom polju od 20:45 sati i nadamo se da ćemo kvalifikacije otvoriti na najbolji mogući način - pobjedom.

Fudbaleri Islanda zvanični trening odradit će također sutra, ali u Sarajevu, te će u Zenicu doći u četvrtak, na dan utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, zbog kazne UEFA-e nakon incidenata na tribinama na posljednjoj utakmici u Rumuniji, kapacitet Bilinog polja smanjen je za 2.000, a karata još uvijek ima u prodaji na platformi kupikartu.ba.

Dva dana poslije utakmice s Islandom Zmajevi će čarter letom iz Sarajeva otići za Bratislavu, te istog dana odraditi i zvanični trening u glavnom gradu Slovačke. 

Top Komentari

Mowzilla
Aferim za ovo, djeci ovo mnogo znaci. Sjecam se prije je se podrazumijevalo da prosetaju zajedno dan pred utakmicu do nekih od domova ili skola. U glavnom su tada dobivali utakmice poslje takvih akcija, pa neka to bude i preksutra slucaj aBd...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi