Gdje će Zmajevi ugostiti Italiju?

Mijenja li se mjesto odigravanje utakmice?

Gdje će Zmajevi ugostiti Italiju?

E. Škorić

BiH će u novembru u okviru Lige nacija ugostiti Italiju, no postavlja se pitanje gdje će se taj meč odigrati.

Prije dva mjeseca je prijavljeno Bilino polje u Zenici, no u međuvremenu je generalni sekretar Nogometnog saveza Adnan Džemidžić uputio pismu gradonačelniku Zenice Fuadu Kausmoviću u kojem je naveo da zbog vrijeđanja reprezentacija više neće igrati u Zenici.

Kasumović je uzvratio rekavši da je Džemidžić "Dinina pudlica" i "huligan", čime su dodatno pokvareni odnosi na relaciji Zenica - NFSBiH.

Iako je Bilino polje poznato kao dom Zmajeva i stadion sa najuzavrelijom atmosferom, upitno je hoće li i kada naši reprezentativci ponovo igrati na tom stadionu.

Prije dva mjeseca naša delegacija je prijavila Bilino polje za domaćina utakmice BiH - Italija koja je na programu 18. novembra.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Međutim, nakon svih dešavanja, sada je pitanje gdje ćemo ugostiti Azzurre. Sve su manje šanse da će to biti u Zenici i naravno moguća je promjena, ali to na vrijeme treba riješiti i poslati zahtjev UEFA-i, kako bi i Italijani na vrijeme dobili informacije, te kako bi mogli da organizuju svoj put u BiH.

Top Komentari

KocevskiGaleb
Novinarstvo u pokusaju. Ima ljepsih komentara na fb od ovog clanka. Zasto ne navedete da je Bilino Polje jedini stadion koji ispunjava uslove za odrzavanje ovakve utakmice?
6 3
SeoRusilac
Igraće se na Bilinom polju 99 posto jer je to jedini bh stadion koji ispunjava sve uslove. Nažalost takva smo država da imamo samo jedan stadion koji zadovoljava minimum uslova
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti