Ranieri preporučio trenera voljenom klubu
Foto: EPA

Želi Piolija na klupi Fiorentine

Ranieri preporučio trenera voljenom klubu

Midhat Šljivak

Poznati italijanski stručnjak Claudio Ranieri otkrio je ime tima u koji bi se rado vratio.

Radi se o ekipi Fiorentine, koju je Ranieri vodio od 1993. do 1997. godine. Uspio je Viole tada vratiti iz Serije B i osvojiti dva trofeja sa igračima poput Gabirela Batistute i Manuela Rui Coste.

On bi rado ponovo vodio ekipu Fiorentine, ali je rukovodstvu tima iz Firence preporučio doskorašnjeg trenera Intera, Stefana Piolija.

"Da li bih se vratio u Fiorentinu? Nisu me zvali, ali znate kako se kaže, nikad ne reci nikad. Fiorentina je u mom srcu, to svi znaju", istakao je Ranieri, te je dodao:

"Vjerujem ipak da je Stefano Pioli pravo rješenje za novog trenera. Može napraviti mnogo s ovim timom", istakao je Ranieri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi