Bonuccija pitali za Van Dijka, a on počeo pričati o svom saigraču: "On je 15 godina na tom nivou"

Defanzivac Italije u centru pažnje

Bonuccija pitali za Van Dijka, a on počeo pričati o svom saigraču: "On je 15 godina na tom nivou"

E. Čaušević

Pored meča BiH - Poljska u našoj grupi Lige nacija sutra se sastaju još Holandija i Italija.

Jasno je da je ovo derbi sutrašnjeg programa, te da nas sigurno očekuje uzbudljiva utakmica. Italijani žele da se iskupe nakon kiksa protiv Zmajeva, dok Holanđani opuštenije ulaze u meč nakon pobjede protiv Poljske.

Dosta zanimljivo bilo je večeras na press konferenciji na kojoj je uz Roberta Mancinija tu bio još i Leonardo Bonucci.

Jedno od pitanja za defanzivca Italije od strane holandskih medija bilo je i da li misli da je Virgin van Dijk trenutno najbolji odbrambeni igrač svijeta, a Bonucci je dao zanimljiv odgovor.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Sretni smo što možemo vidjeti u okršaju dvojicu najbolji defanzivaca na svijetu, a tu su Van Dijk i Chiellini. Van Dijk je dokazao u Premiershipu i reprezentaciji da zaslužuje Zlatnu loptu, ali Chiellini na tom rangu igra već 15 godina. Van Dijk je sjajan, ali ne smijemo izostaviti Chiellinija iz te grupe", poručio je Bonucci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi