Perez gleda i ne vjeruje: U Realu grije klupu, a Arapi nude 100 miliona eura!
Prvi čovjek Reala ne želi da prodaje svoje igrače, a ponude za njih uvijek dolaze (Foto: Gulliver Image)

Spremni su dati bogatstvo

Perez gleda i ne vjeruje: U Realu grije klupu, a Arapi nude 100 miliona eura!

Edmir Škorić

Bliski istok želi samo najbolje ili ono što je blizu najboljeg. Sve velike zvijezde spremni su skupo platiti, a posebno ih zanimaju oni koji igraju u najvećim klubovima.

Saudijska Arabija je postala jako primamljiva mnogim fudbalerima, a evropski klubovi boje se da će ostati bez najboljih igrača jer je teško parirati ekonomski nadmoćnoj državi sa Bliskog istoka.

Saudijci su uspjeli odvesti Nacha Fernandeza iz Madrida. Dugogodišnji kapiten Reala nije produžio ugovor, pa odlazi u ekipu koja se tek plasirala u prvi rang saudijskog fudbala, a isto je uradio i zlatni džoker Kraljeva, Joselu, koji nije mogao ostati imun na novac koji su mu ponudili.

Sada se nazire još jedan putnik iz Madrida ka Bliskom istoku. Iako je uglavnom bio rezervni igrač Madrida u sezoni u kojoj su osvojena dva velika naslova, onaj La Lige i Lige prvaka, Brahim Diaz mogao bi za veliku sumu novca put Saudijske Arabije.

Eduardo Inda je u španskom programu Chiringuita otkrio da bogati klub iz Saudijske Arabije nudi 100 miliona eura za Španca koji je odlučio da brani boje Maroka.

Oglasi

“Brahim je vrlo jasan da neće napustiti Real Madrid ovog ljeta. Ni njegova uloga u ekipi, koja se promijenila od novembra, ni njegove godine, ni njegova karijera nisu usporedivi s onima Nacha i Joselua", navodi Ok Diario, koji vjeruje da će igrač ipak ostati unatoč ponudi koju je teško odbiti.

"Brahim će ostati u Real Madridu, ali je imao ponudu iz Saudijske Arabije da ode četiri sezone. Nudili su mu čak 100 miliona eura. Odlučio je ostati i kladiti se na Madrid, iako zna da konkurencija će eksponencijalno rasti i imat će sigurno manju minutažu", poručio je novinar iz Španije.

Ipak, Diaz se nada da će imati dovoljno prostora za igru jer će Real igrati na čak sedam takmičenja u sezoni 2024/25 i sezona će biti izuzetno naporna s velikim brojem utakmica, a Carlo Ancelotti morat će često rotirati.

Uostalom, Diaz je svjestan da ima samo 24 godine i da je suludo u tako ranoj dobi otići u Saudijsku Arabiju, gdje fudbal, uz dužno poštovanje, nije ni približno kvalitetan kao onaj u najjačim ligama Evrope.

Oglasi

Ofanzivni veznjak rođen u Malagi ima naslov Lige prvaka sa Madriđanima, dva naslova La Lige, a interesantno i naslov Premier lige iz perioda dok je igrao za Manchester City. Bivši španski reprezentativac upisao je četiri nastupa za Maroko ove godine.

Inače, Diaz je bio jedno vrijeme optisan u Madridu, poslali su ga na posudbu u Milan, a tamo je "oživio" i ponovo se vratio na Santiago Bernabeu, gdje je puno više igrao nego ranije.

On je u dresu Reala upisao ukupno 46 nastupa, dao devet golova i dodao devet asistencija. Za Milan je pak imao čak 91 nastup u tri sezone, dao 13 golova i dodao 14 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je često u sjeni drugih Realovih zvijezda, Carlo Ancelotti ga izuzetno cijeni i inzistirao na njegovom ostanku, bez obzira na sve. Niti ga Real želi prodati, niti on ima namjeru otići, a čini se da im planove neće pokvariti niti bogata Saudijsk Arabija, iako je i samom Florentinu Perezu čudno da je neko za njegovog rezervistu spreman dati 100 miliona eura...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi