Igrači Goražda se "pogubili" - Majstoriji Jaganjca aplaudirali i domaći navijači

Prelijepa akcija igrača Bratstva iz Gračanice

Igrači Goražda se "pogubili" - Majstoriji Jaganjca aplaudirali i domaći navijači

Esmer Oštraković

Fudbaleri Bratstva iz Gračanice u drugom dijelu sezone pružaju fenomenalne partije i trenutno su najbolja ekipa u ligi, barem kada je riječ o utakmicama u drugoj polusezoni.

Oni su u subotu gostovali u Goraždu gdje su ostvarili novu pobjedu, a strijelac jedinog gola na utakmici bio je kapiten ove ekipe Maid Jaganjac.

Utakmica je odigrana po velikoj vrućini, ali su navijači koji su bili na tribinama imali šta da vide.

Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri Bratstva. Do vodstva Gračanlije stižu u 39. minuti i to nakon prelijepe akcije.

Naime, dosuđen je slobodan udarac za Bratstvo, a izveli su igrači ove ekipe očito jednu akciju koja je uigrana na treningu, i to reklo bi se jako dobro.

Oglasi

Izgubljeno su djelovali fudbaleri Goražda, a sve to na kraju prelijepim golom zaokružio je Maid Jaganjac.

U drugom poluvremenu imali su gosti iz Gračanice još nekoliko dobrih prilika da riješe utakmicu, ali nisu uspjeli postići gol.

Na kraju je i Goražde imalo dvije dobre situacije u posljednjim trenucima utakmice, ali pobjedu su ostvarili gosti.

Bratstvo u drugom dijelu sezone igra fenomenalno i ovo im je bila čak četvrta pobjeda u nizu, te peta pobjeda u šest odigranih utakmica.

Poređenja radi, u prvom dijelu sezone Bratstvo je sakupilo 16 bodova, dok je do sada u šest odigranih utakmica već upisalo 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sigurno da je to i pečat novog trenera Faruka Kulovića koji je na početku drugog dijela sezone preuzeo ekipu Bratstva sa kojom trenutno pravi sjajan posao.

U narednom kolu Bratstvo igra na svom terenu, a protivnik im je ekipa Gornjeg Rahića.

Top Komentari

user1676717906
GORAZDE smo mi oslobodili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi