Nevjerovatni kadrovi prije utakmice: Brazilski reprezentativci plešu i slave na putu prema stadionu

Puni su optimizma i pozitivnog duha

Nevjerovatni kadrovi prije utakmice: Brazilski reprezentativci plešu i slave na putu prema stadionu

Edmir Škorić

Brazilska reprezentacija, koja danas od 16 sati igra protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, stigla je na stadion u svečanom raspoloženju, uz puno pjesme i plesa u autobusu.

Brazilcima je ples u genima. Oni uvijek plešu, bez obzira na sve, a u Kataru imaju dosta razloga za to.

Plesali su nakon svakog gola na putu do četvrtfinala, a plesati planiraju i u utakmici protiv Hrvatske, uvjereni da će razloga za to itekako biti.

ESPN je nedavno objavio da su za duel sa Hrvatima spremili čak 10 novih plesnih tačaka, pa vidjet ćemo da li će Neymar, Richarlison i društvo zaista imati potrebe i razloga za plesanje.

Ono što je sigurno, već su zaplesali i to u autobusu na putu prema stadiona. Napravili su ludu atmosferu i čini se da su unaprijed počeli da slave...

Oglasi

Njihov ples mnogima je simpatičan, naročito ako ste neutralan navijač ili isključivo navijač ove nogometne sile, ali ne dopada se baš svima. Legendarni Roy Keane je među prvima rekao da to što rade nije u redu i da time ne poštuju protivnika.

"Nikad nisam vidio toliko plesa na jednom mjestu. Ne mogu vjerovati šta gledam. Kao da gledam Ples sa zvijezdama. Ne volim to. Ljudi će reći da je to dio njihove kulture. Ali moje mišljenje je da je to prije svega nepoštovanje protivnika", rekao je Keane nakon utakmice osmine finala u kojoj su demolirali Južnu Koreju sa 4:1.

Keane je i neposredno pred početak duela s Hrvatskom, ponovo kritikovao Brazilce i njihov ples, ovaj se put obrušio na selektora Titea.

"Ne razumijem kako menadžer može da pleše kada utakmica još uvijek traje, on ima menadžera protivnika deset metara od njega, morate to da gledate. Utakmica je i radi se o poštovanju. Igrajte poslije u svlačionici ili u noćnom klubu, to nije problem", kazao je Keane.

S njegovim izjavama se nije složio Dejan Lovren, defanzivac Hrvatske koji će danas biti zadužen za zaustavljanje brazilskih napada na gol Dominika Livakovića.

Oglasi

Ovaj nogometaš kazao je kako to ne shvata kao nepoštovanje, nego kao dio brazilske kulture i običaja.

U međuvremenu su nam stigli i sastavi za spektakl.

Hrvatska: Livaković; Lovren, Gvardiol, Sosa, Juranović; Brozović, Modrić, Kovačić; Perišić, Pašalić, Kramarić.

Brazil: Alisson; Marquinhos, Silva, Danilo, Militao; Casemiro, Neymar, Paqueta; Vinicius, Raphinha, Richarlison.

Pobjednik ove utakmice u polufinalu će se sastati s boljim iz duela Argentine i Nizozemske koji se igra večeras od 20 sati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Okladite se na meč Hrvatska - Brazil, a sjajne kvote i široku ponudu nudi kladionica Volcanobet. Kliknite OVDJE da se uvjerite u to.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

Arnel925
Ima da slave kući za Brazil poslije danas haha jesu odvratni i oni i njihov ples. Naprijed Hrvatska, BiH je uz vas!
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi