Očaj nema granice - United plaća 70 miliona eura za igrača koji je 2016. prodavao sladoled

Novi stoper im dolazi

Očaj nema granice - United plaća 70 miliona eura za igrača koji je 2016. prodavao sladoled

Edmir Škorić

Manchester United, rekli bismo uobičajeno, želi na ljeto da pojača svoje redove i opet će izdvajati pozamašne novčane iznose za dovođenje fudbalera za koje čelnici kluba sa sportskim menadžmentom vjeruju da su najbolje rješenje za tim.

Imao je Manchester United na desetine velikih, ali i promašenih investicija posljednjih godina, no svejedno na Old Traffordu nastavljaju po svom već ustaljenom procesu. Sada na meti ima defanzivca koji košta 70 miliona eura, a 2016. godine je - prodavao sladoled.

Do sada je puno United platio za centralne odbrambene igrače, no i dalje odbrana nije onakva kakva bi trebala da bude. Za Harryja Maguirea je izdvojeno 87 miliona eura, Raphael Varane je plaćen 40, Viktor Lindelof 35, a Lisandro Martinez 57 miliona eura...

Sada je došao red i Bremera, a Mundo Deportivo piše da United ide u još jedan "očajnički pokušaj" i spreman je da za stoopera Juventusa plati 70 miliona eura, s tim da ga želi i Tottenham.

Bremer, koji s Juventusom ima ugovor do 2028., ima impresivnu životnu priču. Prije otprilike osam godina, dok je još igrao za U20 tim Desportivo Brasil Ltda, kluba koji ga je odgojio, defanzivac je uz treninge i utakmice prodavao sladoled kako bi se uzdržavao i pomogao ocu na farmi koju je posjedovao.

Oglasi

Trud mu se isplatio, pa je danas jedan od najtraženijih stopera na svijetu, a Juventus ga je 2022. platio 44 miliona eura. Doveden je iz gradskog rivala Torina.

Juventus je poznat po tome da ima dobru odbranu i da rijetko prima golove, a Bremer je jedan od ključnih u timu Maxa Allegrija, pa nije ni čudo što ga sada žele na Ostrvu.

United je podigao svoju formu u posljednje vrijeme, ali je početak sezone bio katastrofalan i klub je izgubio sve nade da se bori za vrh tabele, a rano je ispao iz Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već sezonama United nema na terenu dominaciju nad rivalima kao nekada kada ga je sa klupe vodio legendarni Sir Alex Ferguson, ali čelnici kluba i dalje vjeruju Eriku ten Hagu i nadaju se da će Nizozemac sa dovoljno dobrim transfer rokom na ljeto spremiti tim koji će se vratiti na staze stare slave.

United, koji je sa 41 bodom na šestom mjestu, u narednom će kolu, u nedjelju, gostovati kod Lutona. Pobjeda je imperativ za Đavole koji su u seriji od tri uzastopna trijumfa u prvenstvu, a posljednji na teškom gostovanju kod Aston Ville.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Čekaj Škoro lik je prodavao sladoled sad vrijedi miliona ti radia na ss copy paste vijesti....to je ocaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi