Samo je još šest mjesta preostalo: Kojih 26 klubova je čekiralo kartu za Ligu prvaka?

Samo jedan tim iz regiona

Samo je još šest mjesta preostalo: Kojih 26 klubova je čekiralo kartu za Ligu prvaka?

Eldar Ganibegović

Liga prvaka, odnosno grupna faza ovog takmičenja, starta uobičajeno u septembru, dok pretkola počinju u julu mjesecu. Mjesta je još za samo šest ekipa.

Islandski Breidbalik pobjedom protiv Budućnosti u finalnoj utakmici pretkvalifikacija izborio je nastup prvom pretkolu Lige prvaka i igrat će protiv Shamrock Roversa.

Tako su postali poznati svi parovi prvog pretkola Lige prvaka, a naš prvak, ekipa Zrinjskog, igrat će dvomeč protiv armenskog Urartua i ako prođe ide na boljeg iz dvomeča Slovan - Swift.

Ukupno će se u Ligu prvaka kroz pretkola kvalifikovati samo šest ekipa, dok je 26 učesnika već poznato. Iz regiona je tu samo Crvena zvezda, a najviše predstavnika daje Španija jer je Sevilla osvojila Evropsku ligu, njih pet.

Oglasi

Engleska: Manchester City, Arsenal, Manchester United, Newcastle United

Španija: Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Real Sociedad, Sevilla

Njemačka: Bayern Munich, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Union Berlin

Italija: Napoli, Lazio, FC Inter, AC Milan

Francuska: Paris Saint-Germain, Lens

Oglasi

Škotska: Celtic

Portugal: Benfica, Porto

Nizozemska: Feyenoord

Srbija: Red Star Belgrade

Austrija: RB Salzburg

Ukrajina: Shakhtar Donetsk

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dva tima, belgijski Antwerp i švicarski Young Boys jedini su u play-offu, dok su u trećem pretkolu AEK, Sparta Prag, PSV, Marseille, Sturm, TSC Bačka Topola, Braga i Rangers. 

Devet timova direktno je izborilo drugo pretkolo Lige prvaka, a to su Molde, Kopenhagen, Dinamo Zagreb, Galatasaray, Aris Limassol, Dnipro 1, Genk, Servette i Panathinaikos. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi