Brojke su neumoljive: Ovo je najgora sezona Cristiana Ronalda u posljednjih deset godina!
Ronaldo je postigao ove sezone 28 golova u svim takmičenjima

Portugalac nije bio na istom nivou kao prethodnih godina

Brojke su neumoljive: Ovo je najgora sezona Cristiana Ronalda u posljednjih deset godina!

S. Pašalić

Cristiano Ronaldo je prošlog ljeta stigao iz Real Madrida u Juventus kao veliko pojačanje.

Portugalac je uspio osvojiti titulu prvaka sa Juventusom, ali je italijanski klub zaustavljen u četvrtfinalu Lige prvaka, a također je i u Italijanskom Kupu ispao u četvrtfinalu.

Pored toga svega ovo je definitivno bila sezona za zaborav Cristiana Ronalda s obzirom da je u 43 odigrane utakmice ove sezone postigao 28 golova što je njegov najgori rezultat u posljednjih deset godina.

Tokom svojih devet sezona koliko je proveo na Santiago Bernabeu, Ronaldo nikada nije postizao manje od 30 golova, a najmanje ih je zabio u svojoj debitantskoj sezoni kada je došao do brojke 33.

Ronaldo nakon toga nije postizao manje od 42 gola, a najviše ih je zabio u sezoni 2014/2015 kada je stigao do brojke od 61. postignutog gola.

Ove sezone je u Serie A završio tek na četvrtom mjestu liste strijelaca sa 21. postignutim golom, a bolji od njega su bili Krzysztof Piatek sa 22, Duvan Zapata sa 23 i 36-godišnji veteran Fabio Quagliarella koji je ove sezone postigao 26 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavipuž
Penaldo davao 15-20 golova iz penala a ove godine samo 5 penala, ,,, Nema Pereza da kupuje sudije
10 1
red devil mo
Ono kad ti je najlosija sezona u zadnjih 10 god. a zabijes 28 golova.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi