Nevjerovatan haos pred meč Bugara i Mađara, Szoboszlai: "Ovo mi se zadnji put desilo s 12 godina"

Sve izglednije da se neće ni igrati

Nevjerovatan haos pred meč Bugara i Mađara, Szoboszlai: "Ovo mi se zadnji put desilo s 12 godina"

Edmir Škorić

Prava pomutnja nastala je samo tri dana prije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Bugarske i Mađarske. Bugari su trebali da ugoste Mađare u Sofiji, potom u Plovdivu, a sada se ispostavilo da nemaju gdje.

Mađarskoj je potreban samo bod da se zvanično plasira na Evropsko prvenstvo, ali stručni štab i fudbaleri tog tima kao i rukovodstvo saveza ne zna još uvijek na kojem terenu će igrati. Bugari bi mogli da izgube meč za zelenim stolom jer je ostalo premalo vremena, a nije im dozvoljeno da igraju na stadionu u Plovdivu.

Vlasnik firme koja izvodi rade na stadionu Boteva poslao je pismo gradonačelniku Plovdiva u kojem se protivi igranju utakmice jer je u toku rekonstrukcija i prema tome smatra da "nije bezbjedno da se igra".

Zbog toga je gradonačelnik Plovdiva odbio da potpiše saglasnost da se meč Bugarska - Mađarska igra na tom stadionu, prosto ne želi takvu vrstu odgovornosti na svojim plećima, a zbog toga su u Fudbalskom savezu Bugarske pobjesnili.

Bugarski fudbalski savez je već za vikend saopštio da ne postoji mogućnost daljeg preseljenja zbog kratkog vremena. Očekuje se da se službeno otkaže utakmica, a UEFA bi potom registrovala istu sa 3:0 u korist Mađara, koji bi i bez borbe izborili plasman na Euro 2024.

Oglasi

Utakmica je planirana za četvrtak, ali sve su prilike da tada neće biti odigrana. Bugarski savez tvrdi da nema drugog izbora - jedina nada je da Plovdiv prihvati da se odigra meč na stadionu Boteva, ali s druge strane, niko ne želi da se dovede u situaciju da bi mogao da odgovara za neke eventualne nesreće.

U grupi G Bugarska dočekuje Mađasku u četvrtak, a onda tri dana kasnije gostuje Srbiji, dok Mađari imaju odigrati još meč sa Bugarima, te Crnogorcima kod kuće.

"Ovo mi se zadnji put dogodilo s 12 godina"

Ovu kompletnu situaciju oko meča u Bugarskoj komentarisao je i ponajbolji mađarski igrač i fudbaler Liverpoola Dominik Szoboszlai.

"Možda mi se zadnji put to dogodilo u prvenstvu s 12 godina, kada nisam znao u nedjelju da li ćemo imati utakmicu u četvrtak. Ali nema smisla brinuti o tome šta se dešava u Bugarskoj ili zašto situacija je ispala ovako, koncentrisani smo samo na svoj učinak. Pripremit ćemo se na isti način kao i za prethodne utakmice i stići ćemo do Evropskog prvenstva", rekao je Szoboszlai u miks zoni nakon pobjede Liverpoola od 3:0 nad Brentfordom jučer.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imaju još dvije utakmice reprezentacije sa Bugarskom i Crnom Gorom i ovo je važnije od svega. Nama igračima je zabranjeno da se bavimo pitanjem da li će biti meča protiv Bugarske. Vjerujem da nijedan od mojih saigrača ne razmišlja previše o tome.

Trenutno se vodi prepiska UEFA-e i Bugarskog saveza preko koje se traži izlaz iz krize oko utakmice sa Mađarima. Možda se ipak nešto uspije i napraviti u zadnji čas, ali je situacija zaista nesvakidašnja.

Top Komentari

K79
konačno neko gori i od nas jupiii:D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi