Rakitićeva fotografija na profilu HNS-a izazvala haos, navijači u Hrvatskoj rekli šta žele od Dalića

Čestitali mu na golu, a onda...

Rakitićeva fotografija na profilu HNS-a izazvala haos, navijači u Hrvatskoj rekli šta žele od Dalića

Endin Čaušević

Ivan Rakitić sinoć je postigao spektakularan pogodak u velikom gradskom derbiju Seville i Betisa koji je završen rezultatom 1:1. Fudbalski savez Hrvatske (HNS) posvetio je Rakitiću objavu na Instagramu, a potom su ih navijači zatrpali gotovo identičnim komentarima jer svi traže isto.

Derbi Seville ponudio je ponovo odličan fudbal i sjajnu atmosferu na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a meč je obilježio nevjerovatan pogodak Ivana Raktića.

Betis je u 72. minuti poveo sa 1:0 i utišao navijače Seville kada je Ayoze Perez iskoristio nevjerovatnu grešku Dmitrovića i poslao je loptu u mrežu ljutog rivala.

No, slavlje igrača i navijača Betisa nije dugo trajalo jer je Sevilla samo sedam minuta kasnije poravnala na 1:1, a na scenu je stupio Ivan Rakitić koji je postigao jedan od najboljih golova u svojoj karijeri.

Rakitić je poslao "projektil" s nekih 25 metara koji je završio u rašljama gola Betisa za 1:1 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Oglasi

Odmah nakon utakmice oglasio se i HNS koji je objavio na zvaničnom Instagram profilu fotografiju nekadašnje reprezentativca Hrvatske kojem su čestitali na nevjerovatnom golu u velikom gradskom derbiju.

"Kakav pogodak! Desetak minuta prije kraja gradskog derbija protiv Betisa, Ivan Rakitić spasio je svoju Sevillu poraza fantastičnim dalekometnim udarcem za konačnih 1:1!", stoji u opisu HNS-a uz Rakitićevu fotografiju.

Međutim, HNS je ovom objavom izazvao lavinu komentara navijača reprezentacije Hrvatske, a svi su im poručili isto - da vrate Ivana Rakitića u nacionalni tim.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Prije tri godine donio odluku koja je šokirala Hrvatsku

Rakitić se od reprezentacije Hrvatske oprostio u septembru 2020. godine kada je sve iznenadio svojom objavom. Objava iskusnog veznjaka bila je kao grom iz neba za javnost u Hrvatskoj, a očito je da i danas mnogi smatraju da Rakitić može i dalje da igra za Vatrene.

Ovaj 35-godišnjak je tada poručio da mu je to najteža odluka u karijeri, ali da je jednostavno osjetio da je to trenutak kada mora "prelomiti" i donijeti tu odluku, te se posvetiti klupskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, navijači u Hrvatskoj smatraju kako Rakitić zaslužuje mjesto u reprezentaciji i apeluju već neko vrijeme Zlatku Daliću da razgovara s njim i pokuša ga vratiti u nacionalni tim gdje bi on bez sumnje bio ogromno pojačanje.

Inače, veznjak Seville je u karijeri u dresu Hrvatske odigrao 106 utakmica i dao je 15 mečeva. Bio je dio reprezentacije koja je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti