Burić: Zaslužili smo više od poraza

Lech sa 11 metara poražen od Legije

Burić: Zaslužili smo više od poraza

S. Mlaćo

U velikom derbiju Poljske Ekstraklase Legija je jučer savladala Lech Poznan rezultatom 2:1. Domaći su poveli preko bivšeg igrača Rijeke Marka Vešovića, da bi Gytkjaer u 63. minuti vratio stvari na početak.

Ipak, Lechu je presudio Maczynski koji je sa 11 metara matirao bh. golmana Jasmina Burića i donio svom timu važna tri boda. Legija sada ima pet bodova prednosti u odnosu na Lech.

Jasmin Burić bio je razočaran nakon meča, smatrajući da je njegov tim žestoko oštećen.

"Žao mi je zbog ovog poraza, zaslužili smo više. Jedini je plus da ako ovako nastavimo igrati, onda ćemo osvojiti mnogo više bodova", kazao je Burić, te postavio pitanje novinarima.

"Recite mi, zar ovo nije šteta? Stvarno niko od vas nije vidio?".

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Lech se nakon šest odigranih kol nalazi na trećem mjestu sa 43 osvojena boda, pet manje u odnosu na Legiju i Jagielloniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi