Cafu: Najbolji s kojim sam igrao je Ronaldinho, a najbolji protiv kojeg sam igrao Zidane
Cafu je za reprezentaciju Brazila odigrao 142 meča te je postigao četiri pogotka.

Legendarni desni bek

Cafu: Najbolji s kojim sam igrao je Ronaldinho, a najbolji protiv kojeg sam igrao Zidane

Jedan od najboljih desnih bekova u historiji fudbala Marcos Evangelista de Morais, poznatiji kao Cafu, dao je intervju za Daily Mirror u kojem je otkrio ko su za njega najbolji bekovi današnjice, ko je najbolji igrač protiv kojeg je igrao itd.

Podsjetim, Cafu je najslavnije dane karijere proveo u Romi i Milanu, a u to vrijeme je važio za najboljeg beka na svijetu. U karijeri je osvojio sve što se moglo osvojiti: Ligu prvaka, Svjetsko prvenstvo, Seriju A...

Njegove riječi svakako imaju dodatnu težinu, pa ga je novinar za početak upitao ko su za njega najbolji desni bekovi današnjice.

"U ovom trenutku, to su Dani Alves, Dani Carvajal i Danilo, po mom mišljenju", rekao je Cafu koji je izostavio Kylea Walkera za kojeg mnogi smatraju da je najbolji desni bek svijeta u ovom trenutku.

Također, izabrao je i najboljeg igrača s kojim je ikada igrao u karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bilo ih je zaista mnogo sjajnih, ali ako bih morao izabrati jednog, to bi bio Ronaldinho", rekao je Cafu, pa je izabrao i najboljeg protiv kojeg je igrao.

"Zinedine Zidane. On je bio jednostavno fantastičan", poručio je Cafu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi