Stigle dobre vijesti za Fenerbahce, ali i Tursku: Cijela priča bi mogla dobiti i "šlag na tortu"
(AP Photo/Francisco Seco)

Navijači imaju razloga za zadovoljstvo

Stigle dobre vijesti za Fenerbahce, ali i Tursku: Cijela priča bi mogla dobiti i "šlag na tortu"

H. Zilić

Proteklih dana dosta loših vijesti je bilo vezano za Fenerbahce, a sada napokon jedna pozitivna vijesti za navijače turskog velikana iz Istanbula.

Reprezentativac Turske, 26-godišnji Caglar Soyuncu vratio se treninzima nakon povrede i pridružio se ostatku ekipe.

Međutim to nije sve. Vodeći evropski mediji pišu kako Soyuncu ozbiljno razmatra mogućnost da potpiše ugovor sa Fenerom na duži period.

Pomenuti fudbaler je na početku ove sezone stigao na posudbu iz Atletica, a posudba vrijedi do juna 2024. godine.

Soyuncu je očigledno zadovoljan u Fenerbahceu, a blizu je kuće i porodice tako da bi ostanak u Istanbulu bio pun pogodak za njega.

Oglasi

U cijeloj priči nešto se pita i Atletico Madrid, a Jorgandžije bi navodno tražile oko 15 miliona eura od Fenera za transfer Soyuncua.

Ovaj sjajni štoper je i prirastao srcu navijača Fenera koji također priželjkuju da Soyuncu ostane njihov član.

Španski "AS" piše da je realizacija ovog posla vrlo izvjesna, a i Atletico bi mogao fino zaraditi.

Također, turski mediji pišu da se naredne sedmice očekuje već prva runda razgovora oko posla koji bi trebao biti oknčan ovo ljeto.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Caglar Soyuncu je pažnju na sebe skrneuo sjajnim igrama u Leicesteru što nije promaklo Atletico Madridu da ga angažuje, a prije Leicestera nosio je dres Freiburga, Altinordua, Aliage, Bucaspora i Menemena gdje je i počeo karijeru kao omladinac.

Za reprezentaciju Turske je skupio 55 nastupa i postigao jedan pogodak, a njegov oporavak svakako raduje navijače Turske pred EURO u Njemačkoj, a Turci su grupi F sa Češko, Portugalom i Gruzijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi