Cagliari s oduševljenjem objavio: U ekipi nema zaraženih, sutra počinju treninzi

Odlične vijesti sa Sardinije

Cagliari s oduševljenjem objavio: U ekipi nema zaraženih, sutra počinju treninzi

E. Čaušević

Klubovi u Italiji prošle sedmice dobili su dozvolu da počnu indivudualne treninge u svojim trening centrima.

Vlada u Italiji dopustila je igračima da individualno treniraju u trening centrima svojih klubova, ali su svi prije toga morali biti testirani na koronavirus.

Nakon što su potvrđeni slučajevi zaraze u Sampdoriji i Torinu bilo je pitanje šta će se dalje desiti. Ipak, igrači koji su zaraženi idu u karantin, dok ostali imaju pravo da treniraju.

Dobre vijesti danas je objavio Cagliari koji je potvrdio da u njihovom timu nema zaraženih. Klub sa Sardinije sutra počinje trenirati, a za danas su zakazani ljekarski pregledi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, od ponedjeljka će ekipe u Seriji A imati pravo da treniraju u grupama što je zadnji korak ka nastavku sezone koja se očekuje početkom narednog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi