Cannavaro o anegdoti iz Parme: "Taj luđak je pojeo kaznu"

Asprilla je priča za sebe

Cannavaro o anegdoti iz Parme: "Taj luđak je pojeo kaznu"

E. Škorić
Teme:

U dugom intervjuu koji je dao Sky Sportu, bivši italijanski defanzivac Fabio Cannavaro ispričao je i smiješnu anegdotu o svojoj avanturi u Parmi.

Cannavaro je kao tinejdžer 1995. godine iz Napolija prešao u Parmu koja je u to vrijeme bila u samom vrhu italijanskog nogometa.

"U Parmu sam stigao mlad, igrali smo isključivo da budemo prvaci", rekao je Cannavaro, koji je potom ispričao anegdotu.

"Anegdota? Tadašnji Parmin kapiten Minotti dijelio nam je listove papira na kojima su bile ispisane kazne koje smo svi morali platiti. Došao je red na Asprillu, morao je platiti tri miliona. Taj luđak je ustao  i pojeo list na kojem su bile ispisane kazne", kazao je Cannavaro.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Faustino Asprilla je priča za sebe. Kolumbijca obožavaju navijači Parme i danas dan, a na internetu je moguće pronaći na stotine anegdota vezane za njegov život i njegovu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi