Ancelotti od Pereza tražio samo jednu stvar, a predsjednik Reala ga ponizio kao niko prije

Nije htio ni saslušati zašto to traži

Ancelotti od Pereza tražio samo jednu stvar, a predsjednik Reala ga ponizio kao niko prije

Endin Čaušević

Real Madrid je na početku ljeta uspio dovesti već tri pojačanja, ali Carlo Ancelotti smatra da nije riješen glavni problem koji je imao prošle sezone. Italijanski stručnjak je predložio Florentinu Perezu kakav potez treba napraviti tokom ljetnog prelaznog roka, no tako hladnokrvan odgovor nije očekivao.

Kraljevski klub se u protekloj sezoni nije previše proslavio osvojenim trofejima jer su uspjeli tek da dođu do titule u Kupu kralja što za apetite kluba poput Real Madrida nije ni približno dobro.

Bilo je jasno da Real Madrid mora napraviti promjene u igračkom kadru, a Kraljevi su već zvaničnog početka ljetnog prelaznog roka uspjeli da dovedu trojicu igrača.

U pitanju su Jude Bellingham, Josenu i Fran Garcia, dok je najveći udarac klub pretrpio neočekivanim odlaskom Karima Benzeme. Što se tiče pojačanja jednu jedinu želju ima i Carlo Ancelotti koji pokušava da riješi ogroman problem, no Pereza to očito ne zanima.

Real je u prošloj sezoni imao ogromnih problema na bekovskim pozicijama zbog učestalih povreda zbog čega je Edouardo Camavinga veći dio drugog dijela sezone igrao lijevog beka. Ancelotti je svjestan da će to biti problem i u novoj sezoni i želi da klub to riješi.

Oglasi

Ugledna Marca objavila je da je Ancelotti razgovarao s Perezom i poručio mu da je ekipi potreban full bek na desnoj ili lijevoj strani jer zbog čestih povreda Ferlanda Mendyja i Danija Carvajala vidjelo se koliko takav igrač fali Real Madridu.

Italijanski stručnjak je očekivao da će u klubu pristati na taj zahtjev jer je svima jasno da je to trenutno najveći problem koji ekipa ima, ali ga je Perezov odgovor ostavio bez teksta.

Perez je poručio Ancelottiju da od pojačanja na bekovskim pozicijama nema ništa i da su u klubu trenutno fokusirani na dovođenje nekih drugih igrača.

Predsjednik Reala smatra da su pozicije dobro popunjene jer pored Mendyja i Carvajala na raspolaganju Ancelotti ima još Frana Garciju i Alvara Odriozolu. Navodno, Ancelottiju se takav stav i odgovor Pereza nije svidio, te je bio vidno ljut i razočaran takvim potezom predsjednika Reala.

Ancelottiju je najteže palo što Perez nije htio ni da sasluša njegove razloge zašto mu je potrebno pojačanje na tim pozicijama, te ga je u startu odbio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čini se da je Perez sada maksimalno fokusiran na Kyliana Mbappea kojeg već dvije godine pokušava dovesti na Santiago Bernabeu. To mu je prioritet i ovog ljeta zbog čega bi ekipa itekako mogla ispaštati ukoliko se ne ispoštuju Ancelottijeve želje.

Ancelotti najbolje zna šta je potrebno njegovoj ekipi i gdje su "najtanji", ali Perez to očito ne vidi na isti način.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi