Sjećate se Carlosa Bacce? Osvojio titulu, pa zaplakao: "Niko ne zna šta sam prošao..."

Svojevremeno jedan od najboljih napadača u Evropi

Sjećate se Carlosa Bacce? Osvojio titulu, pa zaplakao: "Niko ne zna šta sam prošao..."

Edmir Škorić

Kolumbijski napadač Carlos Bacca imao je zapažene avanture u Evropi igrajući za Villarreal i Milan, a trenutno je u rodnoj Kolumbiji gdje nastupa za Junior FC.

Bacca je počeo karijeru u Juniori, igrao u nekoliko kolumbijskih timova, a u Evropu je prvi put stigao 2012. godine kada ga je doveo Club Brugge. Potom je otišao u Sevillu, a onda slijedi transfer karijere u redove slavnog Milana.

Potom je 37-.godišnjak opet igrao u Španiji za Villarreal i Granadu, da bi se u ljeto 2022. godine vratio kući. Sa ekipom Junior je osvojio titulu prvaka Kolumbije i on je bio najzaslužniji za to sa 20 golova i dvije asistencije.

Atletico Junior je deseti put u svojoj historiji osvojio prvenstvo Kolumbije, a u finalu je pobijedio Independiente Medellin nakon penala.

Nekadašnji reprezentativac Kolumbije je nakon utakmice dao izjavu i bio je vidno potresen, te je kroz suze rekao:

Oglasi

"Niko ne zna kroz šta sam prošao. Kasno sam stigao jer je majka htjela da me vidi u Junioru, da me ponovo vidi kao prvaka i najboljeg strijelca. Nisam mogao da joj ispunim san jer ona je već na nebu".

Bacca se svojevremeno smatrao jednim od najboljih napadača u Evropi, naročito u trenucima kada ga je u ljeto 2015. godine Milan za 30 miliona eura doveo iz Seville.

Igrao je odlično na početku kod tadašnjeg trenera Siniše Mihajlovića, no dolaskom Vincenza Montelle pao je u drugi plan. Na koncu je morao da ode iako je u dresu Rossonera dao 34 gola uz 9 asistencija na 77 utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bacca je tri puta osvajao Evropsku ligu, dva puta sa Sevillom i jednom s Villarrealom. S Milanom je stigao da osvoji Superkup Italije, dok je u Kolumbiji sa ekipom Atletico Junior tri puta osvajao naslov državnog prvaka.

Od individualnih priznanja, pamtit će se 2015. godine trofej za najboljeg kolumbijskog igrača, dok je u sezoni 2012/13 bio najbolji strijelac u Belgiji sa 25 golova za Brugge. Igrao je sa Kolumbijom na dva svjetska prvenstva, 2014. i 2018. godine. Debitovao je za vlastitu reprezentaciju 2010. i na 52 meča dao 16 golova.

Top Komentari

Pajkan
Bacca Sliskovic
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi