Pohvale stižu sa svih strana: Legendarni napadač Lazija biranim riječima govorio o Džeki
FOTO - EPA

Cijeni bh. napadača

Pohvale stižu sa svih strana: Legendarni napadač Lazija biranim riječima govorio o Džeki

A. Beganović

Nekada fenomenalni talijanski napadač Pierluigi Casiraghi za najboljeg bosanskohercegovačkog fudbalera Edina Džeku ima samo riječi hvale.

Otkako je Džeko stigao u Inter u talijanskim medijima se vodi diskusija da li će uspjeti na pravi način zamijeniti Romelua Lukakua koji je vodio Inter do titule, a sada brani boje Chelseaja.

Džekina statistika sa početka sezone je neumoljiva i ako je suditi po njoj, Lukaku Interu neće nedostajati. Šest pogodaka u Seriji A iz sedam mečeva je podatak koji sam za sebe dovoljno govori.

Upravo o Džeki je danas za talijanske medije govorio Casiraghi, nekadašnji talijanski reprezentativac i napadač Juventusa, Lazija i Chelseaja.

"Džeko je snažan, on je sjajan igrač, potpuno drugačiji od Lukakua. On je taj koji tjera ekipu da igra i ima sjajno tehnički dorađen udarac. Zabija golove na razne načine, pa čak i genijalnim potezima. Uvijek uspijeva probuditi svoje saigrače, kompletan je igrač". rekao je Casiraghi.

Govorio je ovaj nekada sjajni napadač i o predstojećim duelima Lazija i Intera, te Juventusa i Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"S jedne strane, Nerazzurri pokazuju da nisu promijenili mentalitet, a onda je tu novi Lazio uz Sarrija koji mi se jako sviđa čak i ako mu treba vremena za rast", rekao je Casiraghi i dodao:

"S druge strane duel Juve - Roma je super klasik. Zanima me vidjeti stav Mourinha i Allegrijevog tima koji se u slučaju pobjede mogu još više približiti najvišim mjestima na tabeli".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi