Čeka se rasplet u Grupi E, Zlatan Ibrahimović u drugom dijelu sezone igra Ligu prvaka?

Gdje će iskusni Šveđanin?

Čeka se rasplet u Grupi E, Zlatan Ibrahimović u drugom dijelu sezone igra Ligu prvaka?

Već neko vrijeme se špekuliše da je Zlatan Ibrahimović već odlučio i da se vraća u Italiju. Ipak, još uvijek se ne može sa sigurnošću tvrditi u koji će Ibra klub.

I dalje je najviše onih koji vjeruju da će Zlatan ponovo obući dres Milana, tu je i Bologna, ali se Šveđanin ne prestaje povezivati ni sa Napolijem.

La Repubblica danas piše da Ibrahimović odugovlači sa konačnom odlukom jer mu je Napoli obećao unosan ugovor ukoliko se ekipa kvalifikuje u nokaut fazu Lige prvaka. Inače, na San Paolu baš zbog nokaut faze Lige prvaka žele osnažiti ekipu klasnim špicem poput Ibrahimovića.

Napoliju je u zadnjoj utakmici grupne faze Lige prvaka potreban bod protiv Genka kako bi osigurao nokaut fazu, a ukoliko klub sa San Paola dođe do svog cilja, Ibrahimović možda u januaru krene put juga Italije.

Također, Il Mattino piše da je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis spreman preći svoju ustaljenu granicu kada su plate igrača u pitanju i ponuditi Ibrahimoviću osam miliona eura za godinu dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prošlosti je Ibrahimović govorio da ne bi imao ništa protiv da se okuša u dresu Napolija, a da li će se ovaj transfer zaista desiti i da li će Zlatan već u drugom dijelu sezone igrati Ligu prvaka - ostaje da se vidi.

Napoli je trenutno drugi u Grupi E Lige prvaka sa devet bodova. Liverpool je prvi sa 10, Salzburg treći sa sedam, a Genk zadnji sa jednim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi