Napoli spremio iznenađenje Hamšiku

Bivši kapiten dolazi u Napulj

Napoli spremio iznenađenje Hamšiku

Mareku Hamšiku na utakmici između Napolija i Genka bit će uručeno specijalno priznanje, pišu mediji u Italiji.

Slovački fudbaler je Napolijev dres nosio više od deset godina i u tom razdoblju je stekao status klupske ikone, a Italijani ga ne zaboravljaju ni danas kada je u Kini.

Čelnici Napolija pozvali su Hamšika u utorak na utakmicu Lige prvaka protiv Genka uoči koje će mu uručiti i specijalno priznanje, kao znak zahvalnosti za sve ono što je uradio za njihov klub u prošlosti.

"Marek je potvrdio da dolazi. Sat vremena prije početka održat ćemo malu ceremoniju i dobit će jedno iznenađenje. Nagradu će mu predati osoba koju Napolitanci vole", kazao je direktor marketinga Napolija Alessandro Formisano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije nego što je otišao u Dailan Yifang, Hamšik je, podsjetimo, upisao 520 nastupa u dresu Napolija i pritom je postigao 121 gol. To ga čini i trenutno najboljim strijelcem u klupskoj historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi