Čelik golovima Međuseljca i Mašića do pobjede protiv Mladosti
Međuseljac i Mašić danas su pogađali za veoma važnu pobjedu Zeničana

Komšijski ogled u 18.kolu 1.lige FBiH

Čelik golovima Međuseljca i Mašića do pobjede protiv Mladosti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u okviru 18.kola 1.lige FBiH dočekali ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja. U veoma zanimljivoj utakmici pobjedu je na kraju slavila ekipa Čelika rezultatom 2:1.

Zeničani su danas pred oko 1.000 gledatelja imali imperativ pobjede, kako se u nastavku sezone ne bi doveli u situaciju da se bore za opstanak. S druge strane nakon poraza u prošlom kolu na domaćem terenu od Gornjeg Rahića, ekipa Mladosti je u Zenicu stigla da pokuša ostvariti pozitivan rezultat i ostati u toj borbi za opstanak.

Crno-crveni su bolje otvorili utakmicu, a prvo uzbuđenje na utakmici desilo se u 15. minuti kada nakon velike konfuzije u odbrani gostiju, nekako izbacuju loptu u korner. Gosti su u Zenicu došli igrati otvoreno, a u 19. minuti imali su šansu preko Bonića, međutim Durmo je sjajno odbranio.

Samo minutu kasnije, Čelik dolazi do vodstva, Arnautović je sjajno ubacio s lijeve strane, a Međuseljac lijepo glavom pogađa za vodstvo 1:0. Nakon tog gola, još nekoliko ozbiljnih situacija pred golom gostiju iz Kaknja, koji su spasili svoj gol.

U 40. minuti gosti dolaze do poravnanja, sjajan kontranapad ekipe Mladosti, lopta nakon greške Arnautovića u odbrani dolazi do Sijamije koji pogađa sa pet metara za 1:1.

Gosti su nakon gola krenuli ozbiljnije prema golu domaćina, ali to kažnjavaju igrači u crno-crvenim dresovima, oduzeta lopta Tabakovića na sredini terena i sjajna lopta u prostor za Mašića, koji izlazi sam pred Mušiju, te rutinski u 43. minuti pogađa za vodstvo 2:1 što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

Drugo poluvrijeme Čelik je otvorio furiozno, te su propustili dvije prilike u 49 i 50. min preko Mehića i rezerviste Karalića, koji je nakon lijepog prodora, akciju upropastio slabom povratnom loptom za Mašića. U 53. minuti lijepa akcija gostiju, Bonić je ostavio povratnu loptu za Brkića koji sa 15-tak metara šutira malo iznad gola.

U narednih 20-tak minuta utakmice ništa se na terenu nije dešavalo osim velike nervoze igrača s jedne i druge strane, tako da je glavni sudija Semir Balić morao podijeliti nekoliko žutih kartona kako bi smirio uzavrele strasti na terenu. U 75. minuti solo dionica ponajboljeg igrača domaćeg tima danas Međuseljca, koji je šutirao sa oko 20 metara, ali lopta odlazi malo iznad gola gostiju.

Samo dva minuta kasnije, šansa za Mladost, rezervista Piljug je iz dobre situacije šutirao pored gola. U finišu utakmice Mladost je bacila sve karte u napad, što je ostavilo dosta prostora za domaće napadače, ali Mašić pa i Karalić su promašili nemoguće.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Do kraja nije bilo promjene i Zeničani su upisali vrijedan trijumf. Na kraju bilo je 2:1 za ekipu Čelika.

Nakon 18. kola Čelik sada ima 25 bodova i nalazi se u sredini tabele, dok je Mladost ostala posljednja na tabeli sa 14 bodova na svome kontu. U narednom kolu Čelik će u goste ekipi Goražda, dok će Mladost u Doboju kod Kaknja dočekati tim Tomislava.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1708890612
Čelik kreće sa novim trenerom u bolje sutra i naredne godine očekujemo od zeničana osvajanje prvog mjesta , jer svi koji vole fudbal rado žele Čelik u PL i utakmice na vrućem terenu pred armijom navijača i punim stadionom. Najbolji dokaz je kup utakmica sa Sarajevom lani. Sretnoooo Čelik (crno crveni) i Robijašiii...
3 0
Convict
Naprijed Celik ljubavi moja.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi