Navijači Čelika dobili su jako obećanje od Damjanovića
Dario Damjanović najavio nedjeljni meč

Fenjeraš koji nema šta izgubiti stiže u Zenicu

Navijači Čelika dobili su jako obećanje od Damjanovića

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

Nisu nogometaš Čelika dobro otvorili drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH.

Najprije su remizirali sa NK Stupčanica na svom stadionu (1:1), a zatim proteklog vikenda su poraženi kod Radnika iz Hadžića 1:0.

Nisu se dobro proveli, dobili su nogometaši Čelika brojne kritike od navijača, a sada popravni imaju protiv FK Mladost Doboj Kakanj na svom stadionu.

Susret se igra u nedjelju od 15:30 sati, a Mladost vodi veliku bitku za opstanak.

Zbog aktivnosti A reprezentacije naše zemlje, nije održana press konferencija pred ovaj meč, pa su iz Čelika najavili meč.

Učinio je to šef struke Dario Damjanović, te prvotimac Ali Međuseljac.

Oglasi

”Za početak bih se dotakao malo prethodnog kola, protivnik koji se bolje snašao u uslovima, dao je gol u drugoj minuti što je nažalost odlučilo utakmicu te se nismo uspjeli vratiti. Falilo nam je nekih igrača, ali ne umanjujem pobjedu ekipe Radnika iz Hadžića, po nekim šansama, mislim da smo zaslužili minimalno bod.

Što se tiče ekipa Mladosti DK, izgubili su utakmicu kući, dolaze u Zenicu da se vade, a nama samo preostaje da se vratimo u taj ritam pobjeda kući i da nema vađenja nikome u Zenici.

Dužni smo Zenici i navijačima da je igra u Hadžićima bila samo jedan loš dan za našu ekipu”, izjavio je Dario Damjanović.

Međuseljac je pozvao navijače na podršku.

"Utakmica koja je pred nama, jako nam je bitna jer igramo protiv ozbiljne i nezgodne ekipe. Maksimalno respektujemo protivnika, ali na Bilinom polju se uvijek mi pitamo, tako da očekujem da će svaki igrač dati svoj maksimum na terenu kako bi bodovi ostali u Zenici i na taj način obradovali naše navijače.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Atmosfera u svlačionici je na vrhunskom nivou, svi želimo i težimo istom, a to je samo timski rad i pobjeda. Odlično smo trenirali ove sedmice i vjerujemo da ćemo to i pokazati u nedjelju. Ovom prilikom bih pozvao sve navijače da dođu u što većem broju, da nam budu podrška i dodatni vjetar u leđa, kako bi svi zajedno slavili novu pobjedu”, rekao je Međuseljac.

NK Čelik je nakon 17 kola na devetom mjestu, dok je Mladost posljednjeplasirana sa 14 bodova. Mladost je u dva kola upisala po jedan poraz i pobjedu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi