Slavlje u Glasgowu: Ozvaničen potpis koji su navijači sa nestrpljenjem čekali
FOTO: EPA

Mogu odahnuti

Slavlje u Glasgowu: Ozvaničen potpis koji su navijači sa nestrpljenjem čekali

Haris Zilić

Ljeto je pokazalo zube, a to znači da kreće ludnica na transfer pijaci širom fudbalske Evrope. Juli i august rezervisani su za transfere.

Aktivno je na Ostrvu, a škotski Celtic je obradovao svoje navijače.

Celtic je u ranijim sezonama imao dosta uspjeha sa Japancima, a čni se da su i ovaj put bili odlučni da zadrže japanskog fudbalera. Produžili su saradnju sa 28-godišnjim Kyogo Furuhashijem do 2027. godine.

Riječ je o napadaču koji je došao iz Kobea 2021. godine i to mu je bio prvi angažman van granica Japana.

Oglasi

U Japanu je nosio dres Kokokua, Gifua i pomenutog Kobea. Ima i 18 nastupa za reprezentaciju Japana za koju je upisao i četiri pogotka.

Pomenuti fudbaler je bio na meti Tottenham, ali u Celticu su bili brži i konkretniji, ponudili bolje uslove izadržali Japanca koji je sa Celticom već osovjio dvije titule prvaka Škotske.

Tako je tim iz Glasgowa pokazao da može odoljeti i većim klubovima iz jačih liga.

Ovo je sigurno najbolji mogući poklon za navijače jer je Furuhashi pružao odlične partije u prethodne tri sezone u Celticu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti