Navijači upali na teren zbog loših rezultata, a nedugo nakon toga ih je dotukao bh. reprezentativac

Charleroi u krizi

Navijači upali na teren zbog loših rezultata, a nedugo nakon toga ih je dotukao bh. reprezentativac

E. Škorić

Navijači Charleroija upali su na teren prije utakmice s Eupenom u subotu.

Brojni navijači domaće ekipe okupili su se ispred stadiona u subotu popodne. Jedna veća grupa navijača zatražila je sastanak s predsjednikom kluba Mehdijem Bayatom, te su prijetili da će u suprotnom uništiti vrata, mreže, kablove... 

Bayat je stigao 90 minuta prije početka utakmice, pa je uspio da smiri bijesne navjače, koji su na kraju ipak napustili teren, a meč je počeo sa pola sata zakašnjenja.

Navijači Charleroija željeli su se na ovaj način oglasiti nakon loših rezultata kluba u ligi. Ekipa se spasila ispadanja, ali ostala je bez prilike da izbori doigravanje za prvaka. Protiv Eupena su odigrali 10. meč bez pobjede u nizu.

U međuvremenu, igrači Eupena su se nalazili u hotelu nedaleko od stadiona, te su jedva stigli na stadion. Među njima je bio i Smail Prevljak, a bh. reprezentativa sva dešavanja nisu poremetila, budući da je postigao dva gola za samo 25 minuta i donio pobjedu Eupenu (3:2).

Navijači Charleroija su na lošem glasu, ali imali su i momente gdje su pokazivali drugačije lice. Naime, prije nekoliko godina su prekinuli utakmicu tako što su na teren ubacivali razne plišane medvjediće jer su na taj način željeli pomoći siromašnoj djeci čiji roditelji nemaju novaca da im za Božić poklone neki dar.

Stotine igračaka nakon nekoliko minuta su pokupili radnici na stadionu, zapakirali ih i one su bile podijeljene siromašnim malim Belgijcima.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Das Spiel der AS Eupen in Charleroi steht auf der Kippe

Posted by GRENZECHO.net on Saturday, April 17, 2021

Top Komentari

MethodMan
Joj vazda neka greška kod vas nije dva gola već hattrick
1 0
rocccavela
Siromašnim malim Belgijcima??? Koji k vi pišete?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije