Milan ga jurio čitavo ljeto, večeras je napokon i potpisao

Šampion Italije se pojačao

Milan ga jurio čitavo ljeto, večeras je napokon i potpisao · Zvanično

Edmir Škorić

Nakon silnih pregovora, Milan je napokon uspio da dovede Charlesa de Ketelaerea.

Italijanski prvak objavio je kako je zvanično potpisan ugovor sa 22-godišnjim veznjakom koji dolazi iz Club Bruggea za oko 36 miliona eura, računajući i bonuse.

Možda i najveće pojačanje u eri Paola Maldinija i igrač kojeg su silno željeli i svi u klubu, ali i navijači Milana s obzirom na to da se radi o "novom Kevinu de Bruyneu", kako mu već neko vrijeme tepaju u Belgiji.

Belgijac je potpisao do 2027. godine i nosit će dres s brojem 90.

Charles je prošao akademiju Club Bruggea prije nego što je debitovao za klub 2019. Od tada je upisao 120 nastupa i postigao 25 golova, osvojivši tri puta belgijsku ligu i dva puta Superkup te zemlje.

U jesen 2020. debitovao je za belgijsku reprezentaciju i od tada je za nju nastupio osam puta i jednom zabio.

Oglasi

Radi se o igraču koji može da igra na pozicijama ofanzivnog veznog i desnog krila. Izuzetno je kreativan, tehnički potkovan i ima sve ono što bi moglo da ga pretvori u jednog od ključnih igrača Milana, a u budućnosti bi mogao igrati zapaženu ulogu u svjetskom nogometu.

De Ketelaere je veliko pojačanje za Rossonere pred sezonu u kojoj brane titulu prvaka Italije i žele napraviti pomak u Ligi prvaka u odnosu na raniju sezonu, kada su ispali već u grupnoj fazi.

On je nakon Divocka Origija drugo zvučnije pojačanje, ali na tome se neće stati. Traže se igrači na nekoliko pozicija, no smatra se da su prioriteti centralni veznjak i desno krilo. Za ta mjesta dobro kotiraju Renato Sanches iz Lillea i Hakim Ziyech iz Chelseaja, a klub uveliko radi i na dovođenju još jednog stopera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan novu sezonu otvara utakmicom protiv Udinesea na San Siru 13. avgusta i nema sumnje da navijači s nestrpljenjem očekuju da počne.

Inače, klub je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica i oduševio, naročito pobjedom na Veledromeu protiv Marseillea. Stefano Pioli zadovoljno trlja ruke...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Milan ove sezone nece biti među prva 4 tima u prvenstvu
0 7
korona
Rece covjek koji nema pojma i koji je rekao da su nezasluzeno uzeli seria A pokrij se i suti prati malo bolje ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi