Drama u Londonu i nova katastrofa Chelseaja

Evertonu važan bod

Drama u Londonu i nova katastrofa Chelseaja

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Chelseaja osvojili su samo bod u susretu 28. kola engleske Premier lige protiv Evertona (2:2).

Chelsea je u ovaj duel ušao kao favorit, ali Plavci ove sezone igraju toliko loše da su rijetko gdje i protiv rijetko koga favoriti, čak i ako ih kladionice takvima smatraju.

Everton jeste u posljednje vrijeme uspio da se razdrma, ali nisu se ni gosti iz Liverpoola pretjerano nadali da će ostati neporaženi na Stamford Bridgeu.

Interesantno da u prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a u nastavku prava golijada, pa su postignuta čak četiri gola - po dva na obje strane.

U 52. minuti Joao Felix je sjajnim udarcem pronašao put do Pickfordove mreže, ali odgovor Karamela brzo je stigao, pošto je Doucoure u 69. izjednačio na 1:1.

U 76. minuti Recce James je izborio penal, Kai Havertz je sigurno pogodio, ali ni to nije bilo dovoljno Plavcima da ostvare novu pobjedu.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1637168782178148353[/twitter]

U samoj završnici rezerivsta Simms je pobjegao odbrani domaćih i loptu zakucao u mrežu za 2:2. Ostalo je Chelseaju pet mintua nadoknade i nade, ali nije bilo dovoljno...

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1637172213030834178[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je sa 38 bodova sada 10. na tabeli, ali ostaje žal kod domaćih što nisu vezali tri pobejde u prvenstvu. Kada je Everton u pitanju, stigao je do velikog boda u borbi za opstanak i sada ih ima 26 te se nalazi na 15. mjestu.

U narednom kolu, nakon reprezentativne pauze, Chelsea dočekuje Aston Villu, dok će Everton imati težak meč pred svojim navijačima protiv Tottenhama.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Majstorija Pottera sa izmjenama i zatvaranje tekme u 60 minuti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi