Chelsea i Aston Villa stižu na Wembley
Chelsea u igri za još jedan trofej

Kompletiraju se parovi polufinala FA Cupa

Chelsea i Aston Villa stižu na Wembley

M. Maksimović

U polufinalu ovosezonskog izdanja FA Cupa igrat će Aston Vila i Chelsea, dok će Portsmouth pričekati Fulham i Tottenham koji će u srijedu ponoviti svoju utakmicu.Aston Vila je nakon poraza u finalu Liga cupa, ostala u igri za drugi trofej nakon velikog preokreta u dvoboju četvrtfinala protiv Readinga.

Nakon prvog poluvremena u kojem je Reading golovima Shanea Longa otišao na 2:0, samo su hrabri mogli očekivati veliki preokret sastava iz Birminghama, a upravo se to dogodilo. Prvo je Ashley Young već u 47.minuti smanjio na 2:1, a već u 51. John Carew utakmicu vraća na početak. Nastavak utakmice u potpunosti je obilježio upravo iskusni Norvežanin koji je do kraja još dva puta savladao Federicija. Drugi put u 57.minuti,a treći u 93.minuti iz jedanesterca koji je također predhodno izborio upravo on.

Chelsea nije imao previše problema protiv Stokea našeg Asmira Begovića. Prvi gol je postigao Frank Lampard koji je u 35.minuti sretno i spretno prevario Sorensena. Konačnih 2:0 postavlja John Terry u 67.minuti koji je nakon svega što se dešavalo u posljednje vrijeme, vrlo emotivno proslavio ovaj gol, pokazujući svojim navijačima kapitensku traku.

Utakmice polufinala FA Cupa se igraju 10. i 11.aprila na Wembleyu.
Rezultati četvrtfinala:
Chelsea - Stoke 2:0
Reading - Aston Villa 2:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti