Iz krize Chelseaja profitirao je samo jedan čovjek, a to je Thomas Tuchel

Tako smatra bivši engleski fudbaler

Iz krize Chelseaja profitirao je samo jedan čovjek, a to je Thomas Tuchel

E. Ganibegović

Chelsea je ove sezone pogođen teškom krizom nakon što su sankcije uvedene Romanu Abramovichu, njihovom dojučerašnjem vlasniku.

Prema Gabbyju Agbonlahoru, njemački stručnjak Thomas Tuchel bio bi smijenjen u svakoj drugoj sezoni, ali ove sezone je imao sreće jer su u klubu bili zaokupirani drugim stvarima.

U razgovoru za talkSPORT Agbonlahor je rekao:

"Mislim da je Chelsea ove sezone podbacio. U bilo kojoj drugoj sezoni pod Abramovichem, Thomas Tuchel bi bio otpušten zbog ovosezonskih nastupa."

"Kada pogledate kvalitetne igrače koje imaju i sastav igrača koji imaju; Ziyech, Havertz, Lukaku, Pulišić; imaju toliko vrhunskih, vrhunskih igrača, a samo su jedan bod iznad Arsenala", dodao je. 

"Pogledajte sastave Arsenala i Chelseaja. Tuchel je razočarao ove sezone i sretan je što je još uvijek u poslu", zaključuje Gabby. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Chelsea sigurno može biti sretan jer je i pored krize koja ga je pogodila u igri za FA Cup gdje će igrati finale protiv Liverpoola.

Također, ako se ne desi čudo, s novim vlasnicima zaigrat će i u Ligi prvaka naredne sezone i ponovo krenuti putem stare slave. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

HarisADP
TuKel je tuKel, nula od trenera
1 6
nisam.robot.
Da nije ova situacija puno bolje bi i igrqli i sigurno bi prosli real
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi