Chelsea rutinski protiv Evertona, Bešić igrao 45 minuta
Foto: EPA

Blijedo izdanje gostiju sa Goodisona

Chelsea rutinski protiv Evertona, Bešić igrao 45 minuta

Chelsea je danas u utakmici 3. kola Premier lige na svom Stamford Bridgeu rutinski savladao Everton rezultatom 2:0.

Od starta utakmice se vidjelo da su fudbaleri engleskog šampiona mnogo raspoloženiji za igru od gostiju sa Goodisona, pa je Chelsea odmah preuzeo inicijativu i stvorio nekoliko dobrih prilika za vodstvo, do kojeg je došao u 27. minuti.

Morata i Fabregas su izveli dobru akciju, a veznjak Chelseaja je pogodio za 1:0. Trinaest minuta kasnije, ponovo je proradila španska veza u Chelseaju. Ovoga puta je asistent bio Azpilicueta, a strijelac Morata koji je tako došao do svog drugog gola u Premier ligi ove sezone.

Trener gostiju Ronald Koeman je na poluvremenu u igru uveo Muhameda Bešića, koji je nakon dugo vremena odigrao jednu utakmicu u Premier ligi. Bh. reprezentativac je na terenu proveo 45 minuta i solidno je odradio svoj dio posla.

Everton je u drugom poluvremenu pokušao smanjiti rezultat i izbjeći poraz, ali većih prilika nije bilo pa je Chelsea do kraja rutinski odradio posao i upisao drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugoj utakmici današnjeg programa koja je odigrana u terminu od 14:30 sati, WBA i Stoke su remizirali rezultatom 1:1. Domaći su poveli u 61. minuti preko Rodrigueza, da bi konačan rezultat u 77. postavio Crouch.



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi