Pochettino upravi Chelseaja dao zeleno svjetlo za dovođenje velikog pojačanja

Stiže novi golman

Pochettino upravi Chelseaja dao zeleno svjetlo za dovođenje velikog pojačanja

Esmer Oštraković

Mauricio Pochettino dao je zeleno svjetlo upravi Chelseaja za dovođenje prvog pojačanja u narednom prijelaznom roku.

Plavci ovu sezonu neće završiti ni u top 10, a samim tim za njih naredne sezone nema evropskog fudbala i mogu se koncentrisati samo na ligaške izazove.

Novac koji su potrošili na veliki broj pojačanja ove sezone je ogroman, ali neće se tu zaustaviti već za par mjeseci žele dovesti još novih igrača.

Novi trener Chelseaja, Mauricio Pochettino, razgovarao je sa upravom kluba, te je odobrio da se u klub dovede golman iz Intera, Onana.

Kepa i Mendy ove sezone nisu bili na nivou, a Pochettino niti jednog od njih ne vidi kao prvog golmana u narednoj sezoni.

Kako prenose engleski mediji, Pochettino je dao zeleno svjetlo svojoj upravi da završi transfer Andrea Onane što je prije moguće.

Oglasi

U transferu bi mogao biti korišten Mateo Kovačić jer postoji opcija da se vrati u Inter i to kao dio transfera za Onanu.

Njegov ugovor ističe u ljeto 2024. godine i već dugo se govori o tome da će otići iz kluba, a zainteresovan za njega je i Pep Guardiola.

Osim toga klub će skoro sigurno napustiti Mendy, Ruben Loftus-Cheek i Trevoh Chalobah koj će svoju sreću tražiti negdje drugo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Onana je ove sezone bio prvi golman Intera te je "jedinicu" uzeo iskusnom Samiru Handanoviću.

Jako važnu ulogu Onana je imao u Interovom plasmanu u finale Lige prvaka gdje će igrati sa Manchester Cityjem.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676938110
UriìOOEOOISII8IDJUISSO22o2o
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti