Nema više prepreka, potpisan je i posljednji dokument: Vraća se kultni klub sa mirisom romantike
FOTO: Twitter/A.C. Chievo Verona

Kreću iz četvrtog ranga takmičenja

Nema više prepreka, potpisan je i posljednji dokument: Vraća se kultni klub sa mirisom romantike

Haris Zilić
Teme:

Od naredne sezone u italijanskoj Seriji D gledat ćemo i zvanično kultni klub. Vraća se Chievo iz Verone, a na čelu kluba će biti leegndarni Sergio Pellissier.

U prostorijama kluba danas je potpisan i zvanični ugovor čime je klub vratio ime Chievo. Registrovan je sa imenom A.C. Chievo Verona.

Pellissier i potpredsjednik Zanin su završili i posljednje administrativne prepreke i sada se može slagati ekipa za novu sezonu.

Cilj nove Uprave će biti da Chievo što prije vrate u vrhu italijanskog fudbala, a jedna prvih ciljeva će biti da klub kroz naredne četiri sezone zaigra u Seriji B za početak.

Legendarni Sergio Pellissier je konačno ispunio obećanje. Kako? Pellissier je 2021. osnovao ekipu pod nazivom Clivense, koja je započela u amaterskim kategorijama talijanskog nogometa. Uz to, kupio je brend Chievo Verona kako bi preimenovao klub.

Oglasi

Naravno, Pellissier je konačnu odluku stavio na glasanje među članovima i nakon glasanja stigle su pozitivne vijesti.

Od naredne sezone klub Clivense će se preimenovati u AC Chievo Verona i takmičit će se u Seriji D, četvrtom rangu italijanskog fudbala.

"Još jedno obećanje ispunjeno. Nakon nabavke brenda Chievo Verona, 800 članova Clivense odabralo je ime i boje za narednu sezonu, 2024/2025, u Serie D, ekipa će uzeti ime AC Chievo Verona, a boje kluba će ostati Clivenseova bijelo-plava", stoji u ranijem saopštenju tima iz Verone.

Završeni su i posljednji detalji oko preimenovanja kluba i vraćanja kultnog imena, tako da će u gradu Romea i Julije ponovo da živi Chievo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nema sumnje da će naredna sezone Serie D biti veoma zanimljiva i vidjet ćemo koliko će vremena trebati Chievu da se vrati barem do Serie B za početak, a sigurno da bi brz povratak u Seriu C bio ogroman korak naprijed.

U narednim danima bi se trebao znati i roster ima za sezonu u Seriji D, a moglo bi biti nekoliko zanimljivh imena bez obzira što je četvrti rang takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi