Na ljeto su svi otpisali Edina Džeku, ali potez koji je Inter spremio je kritičarima začepio usta

Dijamant ne odustaje tako lako

Na ljeto su svi otpisali Edina Džeku, ali potez koji je Inter spremio je kritičarima začepio usta

Endin Čaušević

Edin Džeko iza sebe ima odličan prvi dio sezone u dresu Intera čime je bh. napadač itekako iskoristio odsustvo Romelua Lukakua, a prema pisanju italijanskih medija Dijamant će za to biti nagrađen na najbolji način.

Džeko je u Inter stigao na ljeto prošle godine iz Rome i u prvoj sezoni bio je odličan, ali ljetos se očekivalo da će bh. napadač imati ove sezone znatno manju minutažu nakon što se u klub vratio Romelu Lukaku.

Lukaku je stigao u Inter na posudbu iz Chelseaja i bilo je jasno da su on i Lautaro Martinez bili prvi izbor u napadu za Simonea Inzaghija.

Međutim, povreda belgijskog napadača je sve promijenila, a njegov izostanak s terena Džeko je iskoristio na najbolji mogući način.

Iako ima već 36 godina bh. reprezentativac je pokazao da i dalje može igrati na vrhunskom nivou, te je oduševio navijače Intera svojim igrama u prethodnih nekoliko sedmica.

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A i Ligi prvaka odigrao ukupno 21 utakmicu i uspio je zabiti devet golova i uz to je dodao četiri asistencije to je odličan učinak i pokazatelj da Dijamant još uvijek nije za penzije.

Oglasi

Poznato je da Džeko s Interom ima ugovor do kraja ove sezone i smatralo se prije nekoliko mjeseci da će narednog ljeta sigurno da napusti klub kao slobodan igrač jer čelnici Intera nisu razmatrali opciju da mu ponude produženje saradnje.

Međutim, italijanski mediji jutros pišu da se situacija preokrenula nakon Džekinih odličnih igara i da u Interu ne žele tako lako izgubiti bh. napadača.

La Gazzetta dello Sport je objavila jutros da su čelnici Intera odlučili da nagrade Džeku za odlične igre i da će ponuditi iskusnom napadaču novi jednogodišnji ugovor, te očekuju da će ga on potpisati i ostati na Meazzi.

No, jedina promjena koju su napravili jeste smanjenje plate koju trenutno Džeko ima. On u Interu godišnje inkasira oko 5.5 miliona eura, a navodno u novom ugovoru će mu biti ponuđena plata od oko tri miliona eura.

Međutim, i pored toga u Interu smatraju da će Džeko pristati na uslove koje mu Inter nudi jer je bh. napadač pokazao jasnu želju za ostankom u ovom klubu.

U Interu žele iskoristiti ovu pauzu kako bi riješili situaciju s igračima kojima ističu ugovori na kraju sezone i najvjerovatnije će Džeko prije završetka Svjetskog prvenstva ozvaničiti produženje ugovora s Interom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, pored Džeke u Interu rade punom parom na tome da produže ugovor Milanu Škriniaru kojeg želi PSG, ali i Matteu Darmianu koji je zadovoljio čelnike kluba svojim partijama na terenu.

Darmian baš kao i Džeko ima ugovor do kraja ove sezone, ali očekuje se da će Inter ovom 32-godišnjem defanzivcu ponuditi saradnju na dvije sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1639705257
Dijamant zvani " NEUNIŠTIVI" a BH miševi ga otpisali još prije 3 4 godine. GRANDE DŽEKO!!!
2 0
DOKTOR_GAZ_
Osim USTA, vama u redakciji TREBA I DUPE ZACEPITI..pametniji BI BILI..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti