Legendarni Francuz spomenuo i reprezentacije s Balkana: "Muka mi je i da ih gledam, beskorisni su"
Dugarry sa Zinedineom Zidaneom slavi pogodak Francuske

Teške riječi

Legendarni Francuz spomenuo i reprezentacije s Balkana: "Muka mi je i da ih gledam, beskorisni su"

Edmir Škorić

Poznata je većina učesnika Evropskog prvenstva u Njemačkoj narednog ljeta, dok će se preostali timovi tražiti kroz baraž Lige nacija u martu.

Reprezentacija BiH jučer je saznala da će u polufinalu u jednoj utakmici ugostiti Ukrajinu, a bit će domaćin i eventualnog finala protiv Ukrajine ili Islanda. Nakon užasnih kvalifikacija, tim predvođen Savom Miloševićem svejedno može na Euro, ali u martu mora značajno da popravi svoju igru u odnosu na protekli period.

Na Euru ćemo gledati 24 selekcije. Uz velike fudbalske sile poput Francuske, Španije, Njemačke, Engleske, Italije i Hrvatske, imat ćemo i nekolicinu autsajdera, a upravo njih spominje legendarni francuski fudbaler Christophe Dugarry.

Rekordna pobjeda Francuske nad Gibraltarom od 14:0 natjerala je Dugarryja da kritički govori o pojedinim reprezentacijama, a spomenuo je i Albaniju, te Kosovo.

"To je utakmica koja će ostati u knjigama, ali to ostaje anegdota. To je rekord, ali anegdotski zapis. Onda, insistiram i potpisujem, sve ove 'kikiriki' utakmice nemaju nikakve koristi, treba da zamaraju momke, da povrijede neke od njih", rekao je Dugarry.

Oglasi

„Umoran sam od gledanja ovih 'kikiriki' mečeva. Gledao sam Francuska - Gibraltar jer je to moj posao, ali ima mnogo ekipa koje nemaju veze sa ovim kvalifikacijama na Evropskom prvenstvu".

„Gledam meč za mečom zemalja kao što su Gruzija, Estonija, Azerbejdžan, Crna Gora, Litvanija, Slovenija, Kazahstan, San Marino, Moldavija, Albanija, Malta, Sjeverna Makedonija... Sve ove ekipe su beskorisne. Kosovo, Andora, Armenija... nikada ih ne bismo trebali gledati!", izjavio je Francuz.

Dugarry će se patiti tokom Eura, tamo su već "beskorisni"

Interesantne izjave nekadašnjeg reprezentativca Francuske, ali mora biti svjestan da će neke od nabrojanih čak gledati na Euru, budući da su se tamo plasirale i Albanija i Slovenija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vels i Finska igraju u polufinalu u stazi A, a drugo polufinale čine Poljska i Estonija. U stazi C sastaju se Gruzija i Luksemburg, odnosno Grčka i Kazahstan.

Dakle, u martu ćemo saznati i preostala tri učesnika turnira u Njemačkoj. Žrijebanje parova za EURO 2024 bit će održano 2. decembra u Hamburgu.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
i bosna je bezkoristna
1 1
user1675926959
Bosna kako igra ne spada ni u ovu kikiriki grupu.Ono što je Bosna igra je neki drugi sport
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti