Cimirotu nuđena kraljevska plaća, Standard odbio ponudu
Navodno je stigla ponuda sa tri puta većom platom od one koju Cimirot ima u Standardu

Reprezentativac BiH na kraju ostao u Belgiji

Cimirotu nuđena kraljevska plaća, Standard odbio ponudu

U belgijskim medijima danas se pojavila informacija kako je naš reprezentativac Gojko Cimirot vrlo lako mogao svoju karijeru nastaviti u - Saudijskoj Arabiji.

Bivši vezista Sarajeva u kontinuitetu igra veoma dobro u Belgiji, trenutno je jedan od najstandardnijih u redovima Standarda, no malo je nedostajalo da napusti tim iz Liježa i preseli u Saudijsku Arabiju. U igri je bio tamošnji velikan Al Ahli koji mu je, kako je navedeno, nudio kraljevsku plaću.

Het Nieuwsblad navodi da je transfer bio veoma blizu, da se ni Cimirot nije nećkao, ali posljednju riječ je dao Standard čiji čelnici za prodaju, s druge strane, nisu željeli čuti.

"Saudijci su bili spremni platiti sedam miliona eura za Cimirota i ponuditi mu kraljevsku plaću, no od strane Standarda je to odbijeno", piše belgijski medij, uz konstataciju kako je tu odluku naš nogometaš prihvatio profesionalno.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Špekuliše se kako je Al-Ahli bio nudio Cimirotu po sezoni čak 2,5 miliona eura, što je znatno više od onoga što danas ima u Standardu (navodno 800.000 eura).

U ovoj sezoni Cimirot je, računajući sva takmičenja, za Standard zabilježio 32 nastupa. Također redovito dobija i pozive u reprezentaciju BiH.

Promo

Top Komentari

king11
e moja budalo
0 1
Belajsuz1989
Neka se pokaze u Standardu pa u ligu petice...da je otisao u S.Arabiju ne bi vise ni igrao za repku a nama svaki igrac treba ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi