Chelsea preokretom do pobjede nad Etihadu, City još mora čekati na proslavu titule

Plavci slavili

Chelsea preokretom do pobjede nad Etihadu, City još mora čekati na proslavu titule

E. Škorić

U derbiju 35. kola Premiershipa Chelsea je slavio s 2:1 kao gost protiv Manchester Cityja.

Cityju je trebala pobjeda da bi već danas ovjerio titulu, no ovako će Građani morati pričekati na proslavu i zvanično proglašenje prvaka Engleske.

A dobro su krenuli, imali su 1:0 u 44. minuti nakon gola Raheema Sterlinga, da bi u nadoknadi prvog dijela Sergio Aguero propisno se obrukao. Pucao je penal, pokušao popularnu panenku, ali je lopta došla samo do golmana Mendyja.

To se Građanima osvetilo, pa je Chelsea u nastavaku došao do potpunog preokreta.

Hakim Ziyech u 63. minuti pogađa za 1:1, zatim je poništen gol Plavcima u 81. minuti na intervenciju VAR-a i zbog ofsajda, da bi u 92. minuti Alonso zabio na ubačaj Wernera za trijumf londonske momčadi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je nakon ove pobjede došao na treće mjesto sa 64 boda i na korak je da i kroz prvenstvo osigura plasman u grupnu fazu Lige prvaka. City i dalje ima plus 13, ali i dvije utakmice više od gradskog rivala Uniteda. S obzirom da je do kraja još tri kola, čini se da je samo pitanje trenutka kada će City postati prvak.

Zanimljivo je da će City i Chelsea 29. maja odigrati novi duel i to u Istanbulu u finalu Lige prvaka. Bit će to daleko važnija utakmica od ove današnje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Kad covjek vrati unazad ovu istu ekipu vodzenu Lampardom bili su neprocjenjivi toplo hladno igrali ni na mapi nisu bili da sa igrom mogli biti medzu top 4 ekipe. I onda dolazi Tuchel istu tu ekipu preporodi gaze skoro sve dovede ih na 3 mjesto igraju finale lige prvaka igraju finale kupa. Sta drugo recu nego bravo Chelsea bravo Tuchel. Nisam vas navijac ali zelim vam srecu da ostanete 3 na tabeli da osvoite kup i da uzmete ligu prvaka...
9 5
MethodMan
Chelsea osvaja ligu prvaka davno sam reko još otkad su prvi u grupi završili
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi