City na United, Blackburn na Villu

Polufinale Carling Cupa

City na United, Blackburn na Villu

Edmir Škorić

U polufinalu engleskog Carling Cupa sastat će se Manchester United i Manchester City, dok će svoje mjesto u finalu igrači Blackburna tražiti protiv Aston Ville.

Sinoć je City na svom Eastlandsu lakše nego očekivano savladao londonski Arsenal (3:0), dok je u drugoj utakmici Chelsea na penale poražen od Blackburna. Mladi 18-godišnji Gael Kakuta bio je tragičar za goste iz Londona. Njegov udarac sa bijele tačke odbranio je Paul Robinson i Roversima osigurao put u polufinale.

U utorak navečer United je rutinski eliminirao Tottenham (2:0), dok je Aston Villa slavila na Fratton Parku protiv Portsmoutha. 

Vragovi će u gradskom derbiju u polufinalu pokušati izbaciti City, dok će drugog finalistu odlučiti dvoboj Aston Ville i Blackubrna.

Prvi polufinalni mečevi na rasporedu su 4. januara, a uzvrati dvije sedmice kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti